15-12-2017 HB-Café Zeeland (Middelburg): “Het belang van lichaamstaal in interactie; wat hoogbegaafden niet weten, maar wel doen”

In Archief Zeeland by HB-Café Zeeland

Op vrijdag 15 december is er weer een HB-Café in Middelburg. Joanne Spreij komt vertellen over het belang van lichaamstaal. We hebben voor het HB-Café deze keer een nieuwe locatie in Middelburg: de Wim Hofmanzaal in ZB, het Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

“Het belang van lichaamstaal in interactie; wat hoogbegaafden niet weten, maar wel doen”

Veel hoogbegaafden hebben in hun leven ervaren dat interactie met mensen in hun omgeving niet altijd makkelijk verloopt, waardoor ze zich eenzaam, onbegrepen of anders kunnen voelen. In contact met andere hoogbegaafden lijkt de interactie vaak makkelijker te gaan.
Een in de psychiatrie gebruikte methode, Emerging Body Language, kortweg EBL, maakt gebruik van interactie via lichaamstaal om contact te kunnen maken en groei te kunnen laten ontstaan bij kinderen en volwassenen met wie dat “normaal” niet lukt .

Joanne Spreij heeft deze methode in de jaren dat zij werkzaam was in de kinder- en jeugd psychiatrie, zeer succesvol kunnen gebruiken met haar cliënten. Het heeft haar daarnaast ook heel veel handvatten gegeven om het contact met haar eigen hoogbegaafde kinderen soepeler te laten verlopen. Zij heeft gezien dat deze methode eigenlijk overal toepasbaar is waar interactie moeilijk is en niet vanzelf gaat.
Door jullie inzicht te geven in de theoretische achtergrond van deze methodiek krijg je zicht op hoe belangrijk lichaamstaal in interactie is en wat we eigenlijk doen zonder het te weten. Ook kunnen jullie dat zelf ervaren door middel van eenvoudige oefeningen.

Met deze kennis en ervaring wordt gekeken waarom interactie bij hoogbegaafden mogelijk anders verloopt.

Deze avond deelt Joanne Spreij haar kennis over lichaamstaal in interactie, die zij heeft opgedaan als beeldend therapeut in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Door eenvoudige oefeningen kunnen de deelnemers zelf ook ervaren hoe interactie via beweging tot stand kan komen. Hoe hoogbegaafdheid hierop van invloed is komt ook aan bod. De avond is interactief en informatief.

Joanne Spreij heeft bijna 15 jaar gewerkt als beeldend therapeut in de kinder- en jeugdpsychiatrie, is EBL-trainer, heeft een aantal jaar een eigen praktijk gehad voor EBL-begeleiding en richt zich momenteel op het begeleiden van hoogbegaafde kinderen.

Entree:
€ 17,50 per persoon, inclusief 2 maal koffie en/of thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.
Zaal open: 19:00 uur; aanvang programma 19:30 uur. Einde programma 22.00 uur. Daarna is er gelegenheid tot napraten.
Maximum aantal deelnemers: 30
Locatie: de Wim Hofmanzaal in ZB, het Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Middelburg
Klik hier voor adres en parkeerinformatie

Aanmelding:
Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://hb-cafe.nl/evenementen.