Bijeenkomsten

Geen evenementen

Verslagen

Bekijk hier alle verslagen van bijeenkomsten in Deventer.

Team

Pepijn van de Vorst: Hallo, ik ben Pepijn en hou me wat werk betreft bezig met software ontwikkeling. Daarin vervul ik diverse rollen, op dit moment als ontwerper en tester. In 2006 heb ik – als “bijvangst” bij een psychologisch onderzoek – ontdekt dat ik hoogbegaafd ben. De jaren daarna zijn behoorlijk wat puzzelstukjes op hun plek gevallen. Desondanks blijft het afstemmen op de omgeving en het beteugelen van mijn drang om alles te begrijpen een uitdaging. Het mede organiseren van de HB-Café bijeenkomsten in Deventer is voortgekomen uit het advies van Frans Corten mezelf te blijven “voeden”. Bij elkaar komen met een groep HB-ers geeft mij inspiratie. Het is altijd mooi om de energie en het enthousiasme in de groep te zien en te voelen.

Frans Corten: Als coach voor hoogbegaafden van het eerste uur vind ik het belangrijk dat de positie van hoogbegaafden verder verbetert. Het HB-Café blijkt in een grote behoefte te voorzien en daarom wil ik daar graag mijn steentje aan bijdragen. We willen de kennis over HB vergroten en verbreden en zorgen dat HB-ers zich zelfbewuster gaan voelen en beter afgestemd gaan raken op de mogelijkheden die de samenleving kan bieden.

Louise van Swaaij: In mijn werk als therapeut en coach voor hoogbegaafde volwassenen komt steeds weer naar voren hoe belangrijk aansluiting met andere hoog-intelligente mensen is en ook dat dat niet zomaar gevonden wordt. Contact met mensen, bij wie het gevoel een vreemde eend te zijn nu eens niet op de voorgrond staat en waarbij de wisselwerking zonder inhouden van eigenheid kan stromen, is voor veel mensen niet alleen een verademing, het is in feite ook noodzakelijk; als een vorm van zelfzorg, als mogelijkheid om te helen en als mogelijkheid voor persoonlijke ontwikkeling en verbinding.  Een HB-Café biedt precies hiervoor gelegenheid. De wisselende en specifieke thema’s die tijdens verschillende HB-Cafés worden belicht vormen niet alleen mogelijkheden om iets op te steken over allerlei facetten van hoogbegaafdheid, maar zijn ook een richtinggevende opmaat voor contact en uitwisseling. Dit sociale aspect is bij een HB-Café misschien wel het allerbelangrijkste. Ik vind het prachtig om te zien wat er op die avonden allemaal gebeurt. Ook geeft het me veel voldoening om zelf mijn plek in deze groep te ervaren, daarvan te leren en om van betekenis te kunnen zijn als aanspreekpunt en medeorganisator.

Locatie

HB-Café Deventer wordt georganiseerd in Kunstcircuit Deventer.

Adresgegevens:
Kunstcircuit Deventer
Keizerstraat 70
7411 HH Deventer

Bereikbaarheid en parkeren:
Kunstcircuit Deventer bevindt zich schuin tegenover treinstation Deventer, op nog geen 5 minuten loopafstand, naast de Deventer Schouwburg en het Filmhuis de Keizer. Mensen die met de auto komen kunnen niet voor de deur parkeren. Dit kan wel in parkeergarage bij het station of in de centrumgarage achter de HEMA.

Contact

Meer informatie over dit HB-Cafe? Stuur dan een e-mail naar hb-cafe-deventer@ihbv.nl.