Bijeenkomsten

Er staan op dit moment geen HB-Cafés gepland.

Verslagen

Bekijk hier alle verslagen van bijeenkomsten in Deventer.

Team

Gert

Hallo en welkom op onze site. Leuk dat onze bezigheden je interesse hebben gewekt! Ik ben Gert, enthousiast lid en medeorganisator van het HB-café in Deventer. Als ik een korte intro over mezelf zou geven zou dat er als volgt uitzien: met veel enthousiasme en energie ben ik me al geruime tijd aan het verdiepen en verbreden op het gebied van meergetalenteerdheid/hoogbegaafdheid. De term meergetalenteerdheid past beter, omdat het zoveel meer omvat dan alleen intelligentie (creatief, emotioneel, gevoelig, energiek). Ik volg op dit moment een opleiding tot 
HB-coach bij Novilo, en een studie psychologie aan de OU, lees veel over het onderwerp en volg online seminars. Ik ben getrouwd en heb een lieve dochter die binnenkort gaat studeren. Al meer dan 10 jaar ben ik eigenaar/aanstichter van Woondock, een eigenzinnige woonwinkel in Duiven. Ook sport ik graag, houd ik van muziek en ben regelmatig in de weer met mijn fotocamera. Nu ik veel kennis opspons, en meer en meer te weten kom over hoe en waarom een mens tikt, wat hem drijft en beweegt, wat hem beïnvloedt, wat zijn rol is, en waarom, zijn veel puzzelstukken op hun plek gevallen. Dat hoor ik erg vaak om me heen, maar is ook echt het geval. Het is fijn te weten dat er velen zijn die tegen dezelfde issues aanlopen, met dezelfde vragen worstelen, en het is nog fijner een bijdrage te kunnen leveren door kennis en ervaringen te delen met anderen.  

Paul

Ik ben Paul, getrouwd, en vader van een dochter van 8 en een zoon van 6. Momenteel zit ik Between Jobs, en ben zoekende naar iets nieuws, nadat ik een tijd werkzaam ben geweest als adviseur op het gebied van Duurzaamheid en Energiebesparing. In de tussentijd bezorg ik momenteel pakketten als fietskoerier. Dit werk sluit mooi aan bij mijn hobby’s wielrennen en mountainbiken. Over mijn hoogbegaafdheid: eigenlijk weet ik vanaf mijn jeugd al wel dat ik hoogbegaafd ben omdat ik over het algemeen gemakkelijk nieuwe dingen leer. Toch heeft het een tijd geduurd voordat ik er ook actief iets mee ben gaan doen. In 2008 ben ik lid geworden van Mensa maar het duurde tot een jaar of vijf geleden voordat ik me realiseerde dat diverse dingen waar ik in het dagelijks leven tegenaan liep met mijn hoogbegaafdheid te maken hadden. Toen ben ik begonnen om actief gelijkgestemden op te zoeken onder meer door de HB-cafés te bezoeken. Dit voelt voor mij als een warm bad, zowel door de deelnemers die ik spreek als door de herkenbaarheid van de onderwerpen die aan bod komen. Nu draag ik graag mijn steentje bij om deze ervaring ook mogelijk te maken voor andere HB-ers!

Locatie

HB-Café Deventer wordt georganiseerd in Kunstcircuit Deventer.

Adresgegevens:
Kunstcircuit Deventer
Keizerstraat 70
7411 HH Deventer

Bereikbaarheid en parkeren:
Kunstcircuit Deventer bevindt zich schuin tegenover treinstation Deventer, op nog geen 5 minuten loopafstand, naast de Deventer Schouwburg en het Filmhuis de Keizer. Mensen die met de auto komen kunnen niet voor de deur parkeren. Dit kan wel in parkeergarage bij het station of in de centrumgarage achter de HEMA.

Contact

Meer informatie over dit HB-Cafe? Stuur dan een e-mail naar hb-cafe-deventer@ihbv.nl.