08-12-2017 HB-Café Haarlem: “HB en misdiagnoses in de psychiatrie”

In Archief Haarlem by HB-Café Haarlem

Op vrijdag 8 december is er opnieuw een HB-Café in het Badhuis in Haarlem. Gastspreker is Frank de Mink over “HB en misdiagnoses in de psychiatrie”.

Het lukt bijzonder talentvolle mensen vaak om een psychiatrische diagnose te krijgen. Velen hopen daarmee op hulp bij essentiële vragen als ‘wie ben ik, waarom ben ik zo anders, hoe ga ik met anderen om, waarom voel ik meer dan anderen en wat doe ik daar mee?’ Maar zijn dit wel vragen die we aan een medicus moeten voorleggen?

Gastspreker op deze avond is Frank de Mink. In deze lezing deelt hij bevindingen uit zijn onderzoek naar hoogbegaafdheid en misdiagnoses in de psychiatrie. Hij deelt zijn twijfels en stelt essentiële vragen over de waarde van de psychiatrische diagnose in relatie tot de problemen van hoogbegaafde volwassenen.
Thema’s die aan de orde komen zijn o.a. het gebrek aan kennis in de GGZ over hoogbegaafdheid en de invloed daarvan op de hoogbegaafde volwassene die – wellicht ten onrechte – met een of meer labels rondloopt; wat er zomaar kan gebeuren in de dynamiek tussen arts/psycholoog die geen rekening houdt met de hoogbegaafdheid van zijn patiënt (die veelal de goede ‘sociaal gewenste’ vragen en antwoorden al weet) en wat dat betekent voor de waarde van de diagnose; en wat betekent het krijgen van een onterechte of beperkende diagnose voor het zelfbeeld van mogelijk talentvolle hoogbegaafde volwassenen?

Frank de Mink is directeur en consultant bij Academisch Centrum Holland Tegenwicht, MOOI Begaafd. Daarnaast coacht hij hoogbegaafde, creatieve en sensitieve volwassenen. Frank de Mink studeerde natuurkunde en onderwijskunde en bestudeerde recent de psychiatrie.

Datum: vrijdag 8 december 2017
Locatie: Badhuis, Leidseplein 49 te Haarlem
Aanvang: 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.
Entree: De entreeprijs bedraagt € 17,50 per persoon (incl. 3 consumpties (koffie/thee). De overige consumpties dienen zelf te worden afgerekend.

Routebeschrijving:
Auto: betaald parkeren zeer beperkt mogelijk. Advies parkeergarage Raaks of aan de Westergracht bij Albert Heijn parkeerterrein.
Openbaar vervoer: uitstap bushalte Raaksbrug (bus 340 of 346) of Stadsschouwburg (bus 50).

Aanmelden: Inschrijven kan via: https://hb-cafe.nl/evenementen.