Bijeenkomsten

Geen evenementen

Verslagen

Bekijk hier alle verslagen van bijeenkomsten in Groningen.

Team

Het HB-Café in Groningen bestaat sinds 2014. Agnes en Frits maken nog steeds onderdeel uit van het team, twee jaar geleden sloot Roger aan en onlangs Jolande en Yvette. We streven erna ca. vier HB-Cafés per jaar te organiseren. Altijd op vrijdagavond, in de binnenstad van Groningen, een spreker met aansluitend de mogelijkheid om nog even wat te drinken. Het informatieve deel wordt altijd zeer goed bezocht, de nazit minder, veel mensen moeten/willen huiswaarts, sommigen hebben een lange dag achter de rug of nog een flinke reistijd voor de boeg.

Agnes Schilder (coördinator): is (toegepast) psycholoog, docent, coach en spreker over oa (positieve) psychologie, hoogbegaafdheid en meer. Ik werk in het hoger onderwijs (Hanzehogeschool en NHL Stenden) en ben daarnaast ZZP-er. Hobby: verre reizen maken. Mijn bedrijf ACT too (coaching, training, advies, lezingen) bestaat al meer dan 20 jaar en sinds 1 september 2019 werk ik samen met Nelly Hazen, de initiatiefneemster van het HB café in Groningen, in een coachingspraktijk voor HB-volwassenen onder de naam Boven het maaiveld Coaching. In 2014 hoorde ik voor het eerst van het IHBV en langzaam kwam het besef dat ik wellicht ook tot die groep HB-ers behoorde. Samen met Nelly Hazen, Frits Visser en drie anderen begonnen we met het organiseren van HB-Cafés in het noorden van het land. Inmiddels hebben we 15 HB-Cafés georganiseerd in de stad Groningen. Die waren allemaal uitverkocht, wat wel aangeeft dat er (ook) in Groningen behoefte is aan informatie over HB, informatie uitwisselen en elkaar ontmoeten.
Meer over mij op https://nl.linkedin.com/in/agnesschilder, www.acttoo.nl en www.bovenhetmaaiveldcoaching.nl.

Frits Visser: psycholoog, gepensioneerd loopbaancoach, nog steeds HB, helpt HB-Café Groningen organiseren sinds 2014.

Roger Snoei van Hout: is sinds twee jaar vrijwilliger bij het HB-Café in Groningen. Op zoek naar een balans in denken en doen. Autonoom, autodidact. Houdt van onderzoeken, leren en uitproberen. Hobby’s: Dingen maken, zoals houtbewerking, koken, tuinieren, programmeren, fotograferen. Dingen doen, zoals windsurfen, hardlopen, bergwandelen, yoga, bordspellen en lezen.

Jolande Donker: is projectmedewerker. Net begonnen als vrijwilliger met de organisatie van de HB-Cafés. Omdat ik het zo belangrijk vind dat er ruimte is voor (h)erkenning, opluchting en vrijuit kunnen spreken. Hobby’s: ik houd van kleding maken. De afgelopen weken heb ik intensief meegewerkt aan de kostuums voor de voorstelling De dochter van Martenshoek, en dan vooral die van de kapiteins. Op zes locaties in het haventje van Martenshoek (Hoogezand) worden scenes gespeeld uit het leven van een schip (De Tromp).

Yvette Lowes: is een vrije denker, snelle denker, creatieve denker en associatieve denker, analytisch, autonoom lerend, intuïtief/hoogsensitief, werkzaam als zzp’er: trainingen over jouw blik in de wereld/wat stuurt je denken en gedrag aan en hoe zet je dat in, in bv communicatie/teambuilding/relaties/carriereswitch. Verder ontwikkel ik me als (motivational) speaker. Mijn blog heet netevenanders.nu en gaat over het net even anders doen in je leven met een ander resultaat. Hobby’s: watersporten (met name kitesurfen), theater, festivals, reizen en kleding maken. Bij het HB-Café begonnen om meer in aanraking te komen met gelijkgestemden, omdat ik me best vaak een vreemde eend in de bijt en onbegrepen heb gevoeld. Daarnaast heb ik een talent voor organiseren wat ik daardoor ook gewoon leuk vind en kwijt kan bij het café.

Locatie

HB-Café Groningen wordt georganiseerd in het Best Western Hotel.

Adresgegevens:
Best Western Hotel – Groningen Centre,
Radesingel 50, 9711 EK Groningen. Zie ook: www.hotelgroningencentre.nl.

Bereikbaarheid en parkeren:
Betaald parkeren is mogelijk in de parkeergarage onder het hotel, op basis van beschikbaarheid. Mocht de parkeergarage volgeboekt zijn, dan kan je terecht in de Q-park parkeergarage aan de Rademarkt, op vijf minuten loopafstand van het hotel.

Contact

Meer informatie over dit HB-Cafe? Stuur dan een e-mail naar hb-cafe-groningen@ihbv.nl.