10-03-2017 HB-Café Zwolle: Hoogbegaafd in de GGZ

In Archief Zwolle by HB-Café Zwolle

Op 10 maart organiseert team Zwolle weer een HB-Café. Het thema is Hoogbegaafd in de GGZen de spreekster is Greet van den Berg. Zij komt praten over hoe je als hoogbegaafde je weg kunt vinden in het oerwoud van de zorg, hoe je hoogbegaafdheid bespreekbaar kunt maken bij zorgprofessionals, maar ook hoe je zelf kunt omgaan met je hoogbegaafdheid.

In de ggz wordt hoogbegaafdheid vaak niet herkend, of de behandelaar snapt niet wat hoogbegaafdheid voor impact heeft. HB is namelijk geen ‘ziekte’ en wordt dus niet in de medische handboeken wordt beschreven. Het gevolg is dat veel hoogbegaafden afhaken, terwijl hun klachten aanhouden, of ze komen met een (mis)diagnose terecht in een medische molen waarin ze niet altijd thuishoren. Ze zijn immers niet gek, ‘alleen maar’ hoogbegaafd.

Greet van den Berg begeleidt in haar praktijk Kantlijn (www.kantlijn.net) in Amsterdam en Woensdrecht hoogbegaafden die in de ggz terecht zijn gekomen. In Amsterdam houdt ze regelmatig huiskamerbijeenkomsten voor hoogbegaafden. Daarnaast geeft ze cursussen aan ggz-professionals over hoogbegaafdheid.

Locatie: De Enk (multifunctioneel centrum in de wijk Assendorp), Enkstraat 67, 8012 VA Zwolle.
De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het inhoudelijke deel van de avond duurt van 19.30 – 22.00 uur, daarna is er nog gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

De entreeprijs bedraagt € 17,50 per persoon. Dit is inclusief 2 consumptiebonnen.
De overige consumpties dienen zelf te worden afgerekend.

Over de locatie/reisinformatie
De Enk bevindt zich op 10 minuten lopen vanaf NS-station Zwolle.
Parkeren kan in de buurt. Betaald parkeren tot 20.00 uur.

Aanmelding
Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://hb-cafe.nl/evenementen.
Na aanmelding kun je online betalen via iDEAL. Als een HB-Café volgeboekt is, wordt het online formulier niet meer getoond. Er is op dezelfde pagina een formulier beschikbaar om op de wachtlijst te worden geplaatst. We nemen dan contact met je op wanneer er een plaats beschikbaar komt.