17-03-2017 HB-Café Haarlem: ‘Uit je hoofd, in je lijf’

In Archief Haarlem by HB-Café Haarlem


Op vrijdag 17 maart, in de Week van de Hoogbegaafdheid, is er weer een HB-Café in Haarlem. In dit HB-Café ‘Uit je hoofd, in je lijf’ brengt weerbaarheidstrainer Mirian Rutten je lichaamsbesef bij. Je leert wat de kracht is van bewust ademen, hoe je beter om kunt gaan met je eigen lichaamstaal, en hierdoor fysiek weerbaarder te worden.

Hoogbegaafden zijn geneigd om in hun hoofd te leven en intuïtieve signalen ‘weg te redeneren’. Het rationele vermogen neemt graag de overhand boven het zintuiglijke. Als je druk bent met gedachten, scenario’s, oorzaak-gevolg-vragen en de omgeving, merk je de primaire zintuiglijke indrukken vaak niet eens op.

Als je veel in je hoofd leeft, veel nadenkt, kun je het contact verliezen met je lichaam, je eigen energie en de interactie met de energie van een ander. Het negeren van je eigen lichaamstaal kan ertoe leiden dat je de overtuigingskracht mist om gehoord en gezien te worden.

In dit HB-Café ‘Uit je hoofd, in je lijf’ brengt weerbaarheidstrainer Mirian Rutten je lichaamsbesef bij. Je leert wat de kracht is van bewust ademen, hoe je beter om kunt gaan met je eigen lichaamstaal, en hierdoor fysiek weerbaarder te worden.

Mirian Rutten is Rots & water-trainer bij Feniks Talent, dat hoogbegaafde jongeren begeleidt. Rots staat voor jezelf krachtig neerzetten, keuzes durven maken, grenzen aangeven, innerlijke kracht en aanwezig durven zijn. Water staat voor inleven in de ander, meebewegen, samenwerken en innerlijke rust.

De oefeningen versterken het zelfvertrouwen en sociale en communicatieve vaardigheden en leren je duidelijker te communiceren, je eigen ruimte in te nemen en zodoende steviger in je schoenen te staan. Het is een actieve workshop waarin veel oefeningen worden gedaan, dus doe gemakkelijk zittende kleding aan.
Mirian gaf deze workshop eerder bij het HB-Café in Delft en Zuid-West en kreeg zeer hoge waarderingen.

De entreeprijs bedraagt € 17,50 per persoon (incl. 3 consumpties (koffie/thee).
De overige consumpties dienen zelf te worden afgerekend.

Locatie: Badhuis Haarlem, Leidseplein 49, 2013 PW Haarlem.
Zaal open 19:00 uur; aanvang programma 19:30 uur.
Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Route auto: betaald parkeren in de hele wijk en beperkt mogelijk.
Advies is parkeren in parkeergarage Raaks of aan de Westergracht.
Route OV: uitstap bushalte Stadschouwburg of De Raaksbrug.

Inschrijven kan via: https://hb-cafe.nl/evenementen/