02-02-2017 HB-Café Zuid-West: Uit je hoofd (rots en water)

In Archief Zuid-West by HB-Café Zuid-West (Breda)

Hoogbegaafden zijn geneigd om in hun hoofd te leven en intuïtieve signalen ‘weg te redeneren’. Het rationele vermogen neemt graag de overhand boven het zintuiglijke. Als je druk bent met gedachten, scenario’s, oorzaak-gevolg-vragen en de omgeving, merk je de primaire zintuiglijke indrukken vaak niet eens op. Als je veel in je hoofd leeft, veel nadenkt, kun je het contact verliezen met je lichaam, je eigen energie en de interactie met de energie van een ander. Het negeren van je eigen lichaamstaal kan ertoe leiden dat je de overtuigingskracht mist om gehoord en gezien te worden. In het HB-Café ‘Uit je hoofd’ op donderdag 2 februari in Breda brengt weerbaarheidstrainer Mirian Rutten je lichaamsbesef bij.

Je leert wat de kracht is van bewust ademen, hoe je beter om kunt gaan met je eigen lichaamstaal, en hierdoor fysiek weerbaarder te worden. Mirian Rutten is Rots & water-trainer bij Feniks Talent, dat hoogbegaafde jongeren begeleidt. Rots staat voor jezelf krachtig neerzetten, keuzes durven maken, grenzen aangeven, innerlijke kracht en aanwezig durven zijn. Water staat voor inleven in de ander, meebewegen, samenwerken en innerlijke rust. De oefeningen versterken het zelfvertrouwen en sociale en communicatieve vaardigheden en leren je duidelijker te communiceren, je eigen ruimte in te nemen en zodoende steviger in je schoenen te staan.

Mirian gaf deze workshop eerder bij het HB-Café in Delft, waar de avond een zeer hoge waardering kreeg. Het is een actieve workshop, waarin ook oefeningen worden gedaan, dus doe gemakkelijk zittende kleding aan.

HB-Café Zuid-West is een initiatief van het IHBV, het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen. Een HB-café is een informatieve, informele bijeenkomst om kennis over, en inzicht in hoogbegaafdheid te vergroten, en daar in een ongedwongen sfeer over te kunnen praten. De primaire doelgroep zijn hoogbegaafden zelf, maar uiteraard zijn partners, collega’s, vrienden en andere belangstellenden ook van harte welkom.

Het HB-Café ‘Uit je hoofd’ wordt gehouden op donderdag 2 februari, in het voormalige kapucijnenklooster aan de Schorsmolenstraat in Breda. De deuren gaan open om 19.00 uur, om 19.30 uur begint het inhoudelijke gedeelte. Na afloop (omstreeks 22.00 uur) is er ruim de gelegenheid tot napraten.
Parkeren is gratis op het eigen terrein van het klooster. Buslijn 2 stopt pal voor de deur bij de halte Schorsmolenstraat.

De entree bedraagt € 17,50 per persoon. Koffie, thee, water en één andere consumptie zijn inclusief. Aanmelden kan via https://hb-cafe.nl/evenementen. Hier is ook meer informatie te vinden over het IHBV en andere HB-cafés. IHBV en HB-café Zuid-West zijn ook te vinden op Facebook: facebook.com/InstituutHBVolwassenen en facebook.com/HBzuidwest

Datum: donderdag 2 februari 2017
Aanvang: 19.30 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur)
Locatie: Het Klooster, Schorsmolenstraat 13, Breda (www.hetkloosterbreda.nl)
Kosten: € 17,50
Inschrijven: www.ihbv.nl/evenementen