03-02-2017 HB-Café Utrecht: HB en liefdesrelaties

In Archief Utrecht by HB-Café Utrecht

Vrijdag 3 februari gaat het HB-café Utrecht over het thema liefdesrelaties. Aan de hand van onderzoeksresultaten en theoretische beschouwing over intieme relaties in het algemeen, bespreekt Arja Roozemond enkele uitdagingen die inherent zijn aan relaties. Ook komt de praktijk aan bod, met ruimte voor reflectie op persoonlijke situaties.

Komen hoogbegaafden specifieke problemen tegen in intieme relaties? Er is wel wat onderzoek naar gedaan, maar nog niet heel veel over bekend. Het lijkt erop dat de verschillen met niet-hoogbegaafden niet eens zo heel groot zijn. Wel valt er bijvoorbeeld iets te zeggen over het omgaan met conflicten, samenhangend met de ‘hechtingsstijl’.

Interessanter is misschien om na te denken over hoe je zelf eigenlijk in liefdesrelaties staat. Waarom ben jij wel of niet gelukkig in je relatie? Wat begrijp je van jezelf, je eigen gedrag en gevoelens? Valt er iets te leren en kun je daar zelf iets voor doen? In iedere relatie zijn er een aantal uitdagingen waar je mee te maken krijgt. Alleen al het besef dat sommige uitdagingen horen bij het hebben van een relatie, kan helpen om je minder zorgen te maken over conflicten of moeilijke gevoelens.

Tijdens deze avond geeft Arja Roozemond enige toelichting bij onderzoeksresultaten en theorie over intieme relaties. Tevens is er gelegenheid voor verdieping in je persoonlijke situatie, voor wie daar behoefte aan heeft.

Over de spreker
Arja Roozemond heeft een praktijk als psychosociaal therapeut voor individuele begeleiding en relatietherapie. Ook geeft ze meditatielessen. Arja is gespecialiseerd in het begeleiden van hoogbegaafden. Haar uitgangspunt is dat iedereen probeert om de eigen authenticiteit de ruimte te geven. En dat iedereen ernaar verlangt om gewoon een beetje gelukkig te zijn en zich veilig te voelen.

Locatie: Zaalverhuur Se7en, Mariaplaats 7, Utrecht (www.sevenutrecht.nl)
Datum: vrijdag 3 februari 2017
Aanvang: 19.30 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur) tot 22.00 uur; daarna gelegenheid tot napraten.
Kosten: € 17,50 (inclusief koffie, thee, water. Overige consumpties voor eigen rekening)
Aanmelding: https://hb-cafe.nl/evenementen.