17-06-2016 HB-Café Eindhoven: Onderneem met je brein

In Archief Eindhoven by HB-Café Eindhoven

“Onderneem met je brein” is de titel van het volgende HB-Café in Eindhoven. Op vrijdag 17 juni 2016 zal Eric van den Berg het inhoudelijke deel van de avond verzorgen over neuroplasticiteit en hoe je je brein kunt trainen. Maar ook een avond waarin we op een frisse manier gaan kijken naar hoe we ondernemen.

Onderneem met je brein

HB-Café in Centrum Aquamarijn in Eindhoven op vrijdag 17 juni 2016

Je brein is bedoeld om te ondernemen, de wereld te verkennen en adequaat respons te geven op concrete situaties. Als je geboren wordt, liggen alle opties nog open. Naarmate je ouder wordt, ontstaan beperkende patronen en belemmerende overtuigingen. Wellicht heb je het gevoel dat dat nooit meer voorbij zal gaan. Gelukkig weten we met de huidige kennis vanuit de breinwetenschap dat je tot aan je dood kunt blijven groeien en flexibel kunt blijven omgaan met situaties.

Als mens kom je onverwachte situaties tegen en wil je blijven groeien, creatief en flexibel inspelen op uitdagingen. Je brein is in staat steeds nieuwe verbindingen (neurale paden) te maken. We noemen dat neuroplasticiteit. Dat is het goede nieuws. Het slechte nieuws is: we blijven liever hangen in onze oude gewoonte en bevestigen dagelijks onze neurale paden en daarmee ons oude gedrag.
Er is echter nog meer, de manier waarop het brein is georganiseerd komt erg sterk overeen met hoe organisaties zijn georganiseerd. Wat kunnen we doen met die inzichten. Wat kunnen we leren van de disfunctionele patronen in het brein met betrekking tot disfunctionele patronen in organisaties. Een avond waarin we op een frisse manier gaan kijken naar hoe we ondernemen.

Eric van den Berg van Stichting Flowing Mountains, die deze avond verzorgt, laat concreet zien hoe we ons brein kunnen trainen. De verandering gaat van binnenuit. Je traint door te luisteren naar de feedback die je zelf genereert. Omdat dit van binnenuit gebeurt, is de verandering blijvend en in lijn met je eigen natuurlijke aanleg.

Locatie: Centrum Aquamarijn, Stratumsedijk 57 in Eindhoven (ongeveer 20 minuten lopen vanaf het station). De lezing vindt plaats in de Blauwe zaal.
Openbaar vervoer per bus: lijn 7, 12, 17, 171, 172, 173, halte PC Hooftlaan
Gratis parkeren achter het Parktheater, Le Sage ten Broeklaan, daarna 5 minuten lopen tot Aquamarijn.
Tijd: Inloop vanaf 19:00 uur. Het inhoudelijke deel duurt van 19:30 tot 22:00 uur. Daarna kan nog worden nagepraat onder het genot van een drankje.
Entree: € 15,00 per persoon. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Aanmelden voor dit HB-Café doe je met het online formulier op: https://hb-cafe.nl/evenementen. Daarna kun je online betalen via iDEAL. Als een HB-Café volgeboekt is, krijg je daarvan een melding vóór je gevraagd wordt om te betalen. Je reservering is definitief na betaling. Je krijgt dan een bevestiging van je aanmelding en bent zeker van je plaats.