30-06-2023 HB-Café Eindhoven: Hoogbegaafd en (arbeids)conflicten, met Rianne van de Ven

Rianne van de Ven neemt ons in het HB-café Eindhoven op 30 juni mee op verkenning naar de relatie tussen hoogbegaafdheid en conflicten (op het werk).

“Door hun grote observatievermogen en sterke rechtvaardigheidsgevoel komen veel hoogbegaafden gemakkelijk in conflict met leerkrachten, collega’s en leidinggevenden.”(1)

We weten niet of hoogbegaafden vaker conflicten hebben dan niet-hoogbegaafden, maar in de praktijk zien we wel dat dit een thema is dat bij veel hoogbegaafden speelt. Rianne van de Ven begeleidt al jaren hoogbegaafde volwassenen in haar eigen coachpraktijk en samen met twintig collega’s in haar social enterprise Hoogbegaafd in Bedrijf. Zij ziet dat veel (maar zeker niet alle!) arbeidsconflicten voorkomen hadden kunnen worden als de hoogbegaafde medewerker zich bewuster was geweest van diens kwaliteiten en minder in een aantal valkuilen zou zijn gestapt. Tijdens deze avond gaan we met elkaar in gesprek over conflicten op het werk en geeft Rianne een presentatie over welke typische HB-trekjes hierin een rol kunnen spelen. Hopelijk ga je een stuk ‘conflictvaardiger’ naar huis!

(1) Uit: Hoogbegaafde Volwassenen. Zet je gaven intelligent en positief in, Hoofdstuk 7 Hoe kan ik leren van mijn conflicten en gebruik ik ze positief? Ido van der Waal en Noks Nauta.

 

Tot ziens op vrijdag 30 juni.

Team HB Café Eindhoven
Wilfried, Monique, Jantine

 

 

Locatie: Academisch Genootschap, Parklaan 93 in Eindhoven. Er is volop gratis parkeergelegenheid op het parkeerterrein achter het Genootschap. Toets daarvoor in het navigatiesysteem het adres Fazantlaan 16 in Eindhoven in. De slagboom bij het parkeerterrein gaat vanzelf voor je open en van daaraf loop je via een klein voetpad naar de hoofdingang van het gebouw. Kom je met de trein, dan is het ongeveer 10-15 minuten lopen.

Tijd: Inloop vanaf 19:00 uur. Aanvang 19:30 uur. Afsluiting ca. 21:30 uur, met aansluitend gelegenheid om na te praten met een drankje.

Entree: € 17,50 per persoon incl. 1 consumptie

Aanmelden:
Door het invullen van het formulier hieronder schrijf je je in voor dit HB-Café. Je inschrijving wordt omgezet in een definitieve deelname zodra het IHBV het bijbehorende entreegeld à € 17,50 p.p. heeft ontvangen.
Je kunt direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash. Betaal je liever op een later moment, maak dan gebruik van de instructies in de mail die je spoedig ontvangt.

Krijg je geen mail, of gaat er iets anders mis, meldt dit dan bij het IHBV via administratie@ihbv.nl.

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.