14-04-2023 HB-café Utrecht: Hoogbegaafde, laat je horen!

In het HB-café Utrecht op vrijdag 14 april neemt Laura Stavinoha, auteur van VOICE: A Multifaceted Approach to Self-Growth and Vocal Empowerment, het publiek mee in haar kennis van stemgebruik, overprikkelbaarheden en het autonome zenuwstelsel. Deelnemers worden uitgenodigd om hun stem als startpunt te zien voor zelfonderzoek en ontwikkeling.

Als je een van de volgende punten herkent, mag je dit café niet missen:

  • Je praat je snel, intuïtief en spontaan, maar je laat je ook weleens meeslepen door allerlei verschillende gedachtes waardoor anderen je niet meer kunnen volgen.
  • Je spreekt met veel beleving en expressie, maar emoties en zenuwen klinken snel door in je stem op momenten dat je dit eigenlijk niet wilt, zoals tijdens een presentatie.
  • Je vindt het belangrijk om genuanceerd te zijn, de dingen precies zo te zeggen als ze zijn. Maar soms ben je hierdoor téveel bezig met de inhoud, wat ten koste gaat van de overdracht. Hierdoor raak je mensen niet.

Veel hoogbegaafden herkennen zich in de overprikkelbaarheden uit de theorie van positieve desintegratie van Dabrowski. Tijdens dit HB-café leert Laura je hoe deze overprikkelbaarheden zich kunnen manifesteren via de stem, in zowel kracht als kwetsbaarheid. Ook krijg je antwoord op de vraag waarom je je stem niet altijd onder controle hebt, en wat de link is met het autonome zenuwstelsel. Naast de uitnodiging om je stem als startpunt te zien voor zelfonderzoek en ontwikkeling krijg je top-down en bottom-up tips voor bewuster stemgebruik.

 

 

Laura Stavinoha is musicus, performer, schrijver, producer en coach, met de stem als middelpunt. Met haar bedrijf www.useyourvoice.nl begeleidt ze mensen die hun stem ervaren als een belemmering om zichzelf op de juiste manier te uiten, of om in verbinding te staan met anderen. Hierbij integreert ze verschillende theorieën en methodes zoals de Polyvagaaltheorie, de Theorie van Positieve Desintegratie, Verbindende Communicatie en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Haar boek VOICE: A Multifaceted Approach to Self-Growth and Vocal Empowerment is in 2022 gepubliceerd.

 

 

Locatie: Kargadoor, Oudegracht 36, 3511 AP Utrecht
Aanvang: 19.30 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur) tot 22.00 uur; daarna gelegenheid tot napraten.
Kosten: € 17,50 (inclusief koffie, thee, water. Overige consumpties voor eigen rekening)

Door het invullen van onderstaand formulier schrijf je je in voor het HB-Café op 10 februari 2023 in Utrecht. Deze  inschrijving wordt omgezet in een definitieve deelname zodra het IHBV het bijbehorende entreegeld à € 17,50 p.p. heeft
ontvangen. Je kunt direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash. Betaal je liever op een later
moment, maak dan gebruik van de instructies in de mail die je spoedig ontvangt.

Krijg je geen mail, of gaat er iets anders mis, meldt dit dan bij het IHBV via administratie@ihbv.nl.

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.