10-02-2023 HB-Café Zeeland: Geloof en spirituele ontwikkeling

Door Dineke van Kooten

Hoogbegaafdheid en religie en spiritualiteit kunnen op gespannen voet staan met elkaar. Tegelijkertijd zijn veel hoogbegaafden op zoek naar zingeving en spirituele ontwikkeling, en houden morele en existentiële vraagstukken hen bezig. Dineke van Kooten komt daarover praten bij HB-Café Zeeland op vrijdag 10 februari 2023.

Voor hoogbegaafden kan het lastig zijn om levensbeschouwing en spiritualiteit een plek te geven, zelf een plek te vinden hierin, of om een onderzoekende geest te combineren met geloof. In dit HB-Café zal Dineke van Kooten ingaan op spirituele ontwikkeling, onder meer volgens Dabrowski, en hoe spiritualiteit en religie een plek kunnen hebben in een empirisch brein. Ook is er veel ruimte om in gesprek te gaan.

Dineke van Kooten is in 1963 geboren als domineesdochter te Huizen. Na bij diverse organisaties te hebben gewerkt als hoofd Communicatie & PR begon ze haar eigen coachpraktijk in Rotterdam, gericht op hoogbegaafden en (familie)relaties. Dineke is oud-voorzitter van Choochem, vereniging voor hoogbegaafde christenen.

Onlangs verscheen haar boek Dwars door de pijn, mijn grillige weg van ziekte naar genezing. Daarin vertelt ze haar verhaal over langdurig ziek zijn, over de strijd met God, over de positieve kentering in haar zelfbeeld en over het wonder van herstel. Het boek is na afloop van het HB-Café ook te koop. Kijk voor meer informatie op https://www.dinekevankooten.nl/

Locatie: Wijkcentrum Palet, Johan van Reigerbergstraat 2, 4336XA, Middelburg

Tijd: 19:15 uur inloop, we starten om 19:30 uur – 21:30 uur.

Entree: € 17,50 per persoon

Door het invullen schrijf je je in voor het HB-Café op 10-02-2023 in Middelburg. Deze wordt omgezet in een definitieve deelname zodra het IHBV het bijbehorende entreegeld à € 17,50 p.p. heeft ontvangen.

Je kunt direct online betalen via IDEAL of Bankcontact/Mister Cash. 

Krijg je geen mail, of gaat er iets anders mis, meldt dit dan bij het IHBV via administratie@ihbv.nl .

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.