01-07-2022 HB-Café Eindhoven: Workshop bevestiging en afwijzing – op weg naar een nieuw zelfbeeld

Door: Marian de Rijk

Afwijzingsgevoeligheid – of rejection sensitivity – ontstaat wanneer je een gebrek aan bevestiging ervaart voor wie je nu bent. Iedereen kan het ontwikkelen als daar een aanleiding voor is. Bij hoogsensitieve en ook hoogbegaafde volwassenen kan het al vroeg ontstaan o.a. door de reactie van de omgeving op je waarneming, denken en voelen.

Vanuit een gebrek aan bevestiging blijft je persoonlijkheid op sommige gebieden meer gesloten dan dat je zou willen en ontstaat een zelfbeeld dat later aan revisie toe is.

Hoe ontwikkel je een nieuw zelfbeeld? Inzichten kunnen je helpen, maar het WETEN is niet voldoende om het VOELEN van afwijzing om te draaien: hoe voel je iets anders dan je tot nu toe hebt ervaren? Je hebt er geen knop voor maar je kunt er wel naar toe bewegen.

In deze workshop nodigen we je uit te verkennen hoe je van een geconstrueerd zelfbeeld (een eenzijdig beeld) naar een natuurlijk zelfbeeld (dat meer aansluit bij wie je bent) kunt gaan. Je vertrekt vanuit jouw concrete praktijksituatie en met de nodige humor en relativering onderzoek je hoe je kunt bewegen van zelfafwijzing naar zelfcompassie.

kansrijk coaching 051

Ik ben Marian de Rijk, senior coach, biografisch coach en gespecialiseerd in de hoogsensiteve levensloop. Al 18 jaar coach ik hoogsensitieve volwassenen die vanuit hun hoogsensitiviteit zichzelf willen ontwikkelen en zin willen geven aan hun dagelijks bestaan. Afwijzingsgevoeligheid is hierin een veel voorkomend thema. Wil je er eerst iets over lezen? Lees dan de blogs die ik er onlangs over schreef: https://kansrijkcoaching.nl/blog/

 

Locatie: Academisch Genootschap, Parklaan 93 in Eindhoven. Er is volop gratis parkeergelegenheid op het parkeerterrein achter het Genootschap. Toets daarvoor in het navigatiesysteem het adres Fazantlaan 16 in Eindhoven in. De slagboom bij het parkeerterrein gaat vanzelf voor je open en van daaraf loop je via een klein voetpad naar de hoofdingang van het gebouw. Kom je met de trein, dan is het ongeveer 10-15 minuten lopen.

Tijd: Inloop vanaf 19:00 uur. Aanvang 19:30 uur. Afsluiting workshop ca. 21:30 uur, met aansluitend gelegenheid om na te praten met een drankje.

Entree: € 17,50 per persoon incl. 1 consumptie

Aanmelden:
Door het invullen van het formulier hieronder schrijf je je in voor dit HB-Café. Je inschrijving wordt omgezet in een definitieve deelname zodra het IHBV het bijbehorende entreegeld à € 17,50 p.p. heeft ontvangen.
Je kunt direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash. Betaal je liever op een later moment, maak dan gebruik van de instructies in de mail die je spoedig ontvangt.

Krijg je geen mail, of gaat er iets anders mis, meldt dit dan bij het IHBV via administratie@ihbv.nl.

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.