04-07-2018 HB-Café Enschede: Sensitieve smartasses aan het werk

In Archief Enschede by HB-Café Enschede

Op 4 juli jl. mochten we in het HB-Café Enschede Tessa Faber ontmoeten die als loopbaancoach veel ervaring heeft met het werken met mensen die hoogsensitief zijn.  

Tessa vertelde ook over haar eigen loopbaan en de keuzes die ze daarin heeft gemaakt.  Haar verhaal was openhartig en invoelbaar. Het maakte bij de aanwezige deelnemers al veel vragen los met betrekking tot hun eigen situatie en ervaringen.  Tessa Faber besprak een aantal zaken die hoogbegaafden en/of hoog sensitieve mensen in werkomgevingen kunnen ervaren.  Het als bedreiging worden ervaren door anderen, het gevoel dat er te weinig uitdaging is maar ook het gevoel zich te moeten aanpassen waardoor het unieke van iemand niet tot zijn recht komt. 

Tessa heeft voor haar bedrijf het motto :”ontdek wie je bent en wees dan expres jezelf”.   Op 4 juli stond Tessa met de deelnemers stil bij personal branding, hoe definieer je jezelf als werknemer met je vaardigheden en kwaliteiten en hoe laat je dat in je CV goed tot zijn recht komen. Het belang van LinkedIn en netwerken werd besproken. 

Het was een hele interactieve avond , er kwamen veel vragen uit de groep die weer leidden tot gesprekken in de groep. Hoewel er wat technische problemen waren en de temperatuur tropisch was de avond zeer geslaagd. De reacties van de deelnemers na afloop waren positief.  Men had nieuwe inzichten over zichzelf , nieuwe vragen om te beantwoorden en zeker wat meer kennis.