22-02-2018 HB-Café Haarlem: “Keuzestress of keuzevrijheid?”

In Archief Haarlem by HB-Café Haarlem

Op donderdag 22 februari is er opnieuw een HB-Café in Haarlem. Gastspreker is Daisy Sanches en zij gaat een workshop verzorgen onder de naam “Keuzestress of keuzevrijheid?”.
Let op, dit HB-café vindt plaats op een andere locatie dan voorheen!!

Keuzes maken en hoogbegaafdheid, een fijne combinatie of juist niet? We staan allemaal voor keuzes. Van dagelijkse kleinigheden tot keuzes die van grote invloed zijn op je leven. De ene keer gaat het je gemakkelijk af en in andere situaties vind je het misschien iets moeilijker. Het maken van keuzes kan voor iedere persoon in meer of mindere mate lastig zijn. Voor hoogbegaafden blijkt niet-kunnen-kiezen regelmatig een struikelblok.
Waarom is dat zo? Hoe komt het dat het voor hoogbegaafden extra moeilijk kan zijn om te kiezen? Met o.a. een verfijnd analytisch denkvermogen, het gemakkelijk vooruit kunnen redeneren en een vergevorderde intuïtie zou het voor hen toch juist een eitje moeten zijn?
Wat betekent kiezen voor jou? Misschien ben je wel altijd op zoek naar die ene, juiste keuze. Of je bent bang als je voor het een kiest, je het ander misloopt. Wellicht vind je veel te veel leuk, of…. vul maar in, je kunt er vast nog genoeg redenen bij bedenken!

Daisy Sanches (coach en trainer bij De Dappere Professional) geeft invulling aan het inhoudelijk deel van de avond met het thema “keuzestress of keuzevrijheid”. Onderzoek samen welke eigenschappen van hoogbegaafdheid invloed hebben op jouw manier van kiezen. Neem je keuzegedrag onder de loep; stap je in de genoemde valkuilen of pas je de methode toe die deze avond aan bod komt? Ontdek wat je kunt doen om te ervaren dat het maken van keuzes leuk en bevrijdend kan zijn en het je helemaal geen stress hoeft op te leveren of je hoeft te blokkeren. Leer wat jou kan helpen
wanneer je voor echt lastige keuzes staat die een flinke impact zullen hebben op je leven.
Daisy weet bij je aan te sluiten en helpt tegelijk helderheid te scheppen in de veelheid van hersenspinsels en gevoelens. Haar werkwijze maakt dat je niet alleen zicht krijgt op je eigen processen, maar dat het je daadwerkelijk lukt om de verandering aan te brengen waar je zo naar verlangt.

Datum: donderdag 22 februari 2018
Locatie: GRAND CAFÉ BRINKMANN, GROTE MARKT 13 HAARLEM
Aanvang: 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur) Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.
Entree: De entreeprijs bedraagt € 17,50 per persoon (incl. koffie/thee). De overige consumpties dienen zelf te worden afgerekend.

Aanmelden: Inschrijven kan via: https://hb-cafe.nl/evenementen.