23-09-2021 HB-Café Zuid-West: Beelddenken

In Geen categorie by HB-Café Zuid-West (Breda)

Dit was de tweede keer dat we, vanwege Corona restricties, moesten uitwijken naar hotel Princeville in Breda. De sfeer hier is iets zakelijker dan in het vertrouwde klooster, maar alles was tot in de puntjes verzorgd en de reacties van de deelnemers op de locatie waren positief.

Beelddenken is veel meer dan denken in plaatjes. Als mensen Natasja Esmeijer vragen: ‘Wat is beelddenken?’ is haar antwoord dan ook: ‘heb je effe?’ Haar lezing bij HB-Café Zuid-West was daarom een introductie in dit complexe onderwerp dat uit vele facetten bestaat.

Voor de pauze ging Esmeijer in op het verschil tussen beelddenken en taaldenken. Vanaf het begin was de interactie met het publiek levendig. Er waren veel vragen en er was veel herkenning.

In het tweede deel kwamen de prikkels vanuit het lichaam aan bod. Alle bezoekerskonden dit voor zichzelf in kaart brengen op een werkblad. De verschillende manieren waarop informatie via ogen, oren en ledematen binnenkomt en wordt verwerkt, is voor elke beelddenker weer anders en dit maakt ieder mens uniek.

De avond eindigde met een aantal praktische tips die het leven van een beelddenker gemakkelijker kunnen maken.

Het was een levendige en leerzame avond die door de bezoekers werd beoordeeld met een ruime 8.