16-03-2018 HB-Café Zwolle: Positieve psychologie en Hoogbegaafdheid

In Archief Zwolle by HB-Café Zwolle

Op vrijdag 16 maart – in de Week van de Hoogbegaafdheid – organiseert HB-Café team Zwolle een lezing over Positieve Psychologie en Hoogbegaafdheid. Agnes Schilder, verzorgt het inhoudelijk deel.

Hoe is het om hoogbegaafd te zijn? Noem je als eerste hoe lastig het is of belicht je vooral de voordelen en positieve kanten van hoogbegaafdheid? Word je er gelukkig of juist ongelukkig van om te constateren dat je snel verbanden legt, lol hebt in het creëren van nieuwe dingen, een hoog tempo hebt en graag veel dingen tegelijkertijd doet? En die dingen ook nog eens allemaal goed wil doen, want de ethische standaard en de lat voor kwaliteit ligt nu eenmaal hoog…

In de psychologie is rond 2000 een nieuwe stroming ontstaan: de positieve psychologie. Dat heeft niets te maken met positief denken of alles door een roze bril bekijken maar wel alles met hoe je naar jezelf en de wereld kijkt. Wie is ziek en wie is gezond? Kan je een klacht omzetten naar een kracht? Kan een nadeel soms ook een voordeel zijn en kunnen moeilijkheden ook kansen in zich hebben? Positief psychologen doen onderzoek naar wat maakt dat mensen floreren, meer welbevinden ervaren en tot persoonlijke groei komen. Over de hele wereld worden principes uit de positieve psychologie toegepast in onderwijs, gezondheidszorg en in organisaties.

In het HB cafe van 16 maart in Zwolle spreekt Agnes Schilder, één van de coördinatoren van het HB-café in Groningen over een aantal belangrijke bevindingen uit de positieve psychologie. Wat weten we over gelukkig worden en gelukkig zijn? Is er een link tussen hoogbegaafdheid en (on)gelukkig zijn? Na een interactieve presentatie over de positieve psychologie gaat het over hoe je als volwassene de bevindingen kunt benutten en je hoogbegaafdheid positief kunt inzetten. Er is ruimte voor vragen en onderlinge gesprekken naar aanleiding van de presentatie en de gegeven voorbeelden. Van harte welkom!

Agnes Schilder is (toegepast) psycholoog, docent, coach en trainer. Ze is eigenaar van ACT too en verbonden aan diverse opleidingen waaronder de opleiding Toegepaste Psychologie van de Hanzehogeschool. Agnes is onder de indruk van wat de positieve psychologie kan betekenen voor mensen en organisaties en vertelt daar graag over.

Locatie: De Enk (multifunctioneel centrum in de wijk Assendorp), Enkstraat 67, 8012 VA Zwolle.
De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het inhoudelijke deel van de avond duurt van 19.30 – 22.00 uur, daarna is er nog gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

De entreeprijs bedraagt € 17,50 per persoon. Dit is inclusief 2 consumptiebonnen.
De overige consumpties dienen zelf te worden afgerekend.

Over de locatie/reisinformatie:
De Enk bevindt zich op 10 minuten lopen vanaf NS-station Zwolle.
Parkeren kan in de buurt. Betaald parkeren tot 20.00 uur.

Aanmelding
Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://hb-cafe.nl/evenementen.
Na aanmelding kun je online betalen via iDEAL/Bancontact-Mister Cash.

Als een HB-Café volgeboekt is, kun je je aanmelden voor de wachtlijst met dit formulier. We nemen dan contact met je op wanneer er een plaats beschikbaar komt.