02-03-2018 HB-Café Arnhem: Hoogbegaafd en een bore-out?

In Archief Arnhem by HB-Café Arnhem

Op vrijdagavond 2 maart 2018 is er weer een HB-Café in De Coehoorn in Arnhem. Tijdens dit HB-Café geeft Peter Overzier een workshop over bore-out bij hoogbegaafden. Wat is een bore-out? Wat zijn de specifieke kenmerken ervan en welke verschillen zijn er bijvoorbeeld met een burn out? Welke kenmerken van hoogbegaafdheid spelen een rol bij het kunnen krijgen van een bore-out?

Vrijwel iedereen kent de ‘burn-out’. Soms uit eigen ervaring. Maar niet zoveel mensen zijn bekend met een bore out. Hierbij is niet de overbelasting door werk (of anders) de oorzaak, maar juist het niet benutten van de mogelijkheden en kwaliteiten van de werknemer. Sommige deskundigen denken dat één op de zeven werknemers last heeft van bore-out-gerelateerde klachten. Belangrijk genoeg dus om meer te weten te komen over het herkennen van de signalen, en het aanpakken en voorkomen van een bore-out.

De avond in workshopvorm wordt verzorgd door Peter Overzier. Peter is opgeleid als arbeids en organisatiepsycholoog, is werkzaam in de GGZ en heeft zich gespecialiseerd in het coachen en trainen van hoogbegaafden. Zie ook www.petercoachtslimmemensen.nl.

Locatie: Coehoorn Centraal, Coehoornstraat 17, 6811 LA Arnhem. De Coehoornstraat ligt recht tegenover het Centraal Station (rechts van hotel Haarhuis). Kom je met de auto, dan kun je parkeren in parkeergarage Centraal onder het station (tarief is na 18 uur € 0,50 per uur).

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie en thee (2 consumpties). Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Maximum aantal deelnemers: 25.

Zaal open: 19:00 uur; aanvang programma uiterlijk 19:30 uur; einde programma meestal tegen 22:00 uur. Daarna is er gelegenheid om (aan de bar) na te praten.

Aanmelden: voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://hb-cafe.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.

Wanneer het maximum aantal deelnemers bereikt is, is inschrijving niet meer mogelijk. Wie dat wil, kan zich op de wachtlijst laten plaatsen door het daartoe bestemde formulier op de evenementenpagina in te vullen.
Alleen wachtlijstaanmeldingen die op deze wijze binnenkomen worden in behandeling genomen. We nemen contact met je op wanneer er een plek beschikbaar komt.