29-06-2017 HB-Café Zuid-West: Sensitieve smartasses aan het werk

In Archief Zuid-West by HB-Café Zuid-West (Breda)

Hoogbegaafden aan het werk is het thema van het HB-Café Zuid-West in Breda op donderdag 29 juni. Loopbaancoach Tessa Faber verzorgt een interactieve workshop. Deze avond is volgeboekt. Aanmelden voor de wachtlijst is wel mogelijk via dit formulier
Begin dit jaar was er in de media veel aandacht voor ‘hoogbegaafden zonder werk’. Dit naar aanleiding van het IHBV-rapport ‘Heel slim en toch zonder werk. Hoe kan dat?’, waaruit bleek dat veel hoogbegaafden werk-gerelateerde problemen hebben, die er soms zelfs toe leiden dat ze thuis komen te zitten.

Wat uit het rapport duidelijk naar voren kwam, was dat veel hoogbegaafden, of ze nu wel of geen baan hadden, het lastig vinden om zich goed te profileren. Veel werkgevers weten niet goed wat ze aan moeten met die sensitieve smartasses, wiens loopbaan en cv verre van standaard is. Het is dus aan de hoogbegaafden zelf om mogelijke (voor)oordelen weg te nemen, duidelijk te maken wat hun toegevoegde waarde is, en om werk te vinden dat (beter) bij hen past en blijft passen.

In dit HB-Café krijg je speciale, stoutmoedige, super-eigenzinnige en slimme strategieën aangereikt om je als niet-standaard professional te profileren. Loopbaancoach Tessa Faber verzorgt een interactieve workshop met strategieën voor drie typische dilemma’s waar hoogbegaafden vaak tegenaan lopen: je bent overduidelijk een hoogopgeleide hoogbegaafde en wordt vaak te zwaar bevonden, je bent hoogbegaafd maar (nog) niet aantoonbaar hoogopgeleid en wordt te licht bevonden, je bent een creatief hoogbegaafd ‘multitalent’ en wordt vooral ‘raar’ gevonden.
Tessa Faber is loopbaancoach voor niet-standaard professionals. Ze is zelf door haar loopbaan heen bedreven geraakt in ‘dwarsprofileren’. Ze geeft inspiratie, inzicht, informatie en de motivatie om te solliciteren zoals je echt bent. Niet jokken, overdrijven of oppoetsen, maar ook weer niet te bescheiden. Niet te zwaar, niet te licht, niet raar, maar gewoon zijn wie je bent. ‘Profileren vanuit je hart’ is haar eigen (over)drijfveer als loopbaancoach. Haar motto is dan ook: Ontdek wie je bent en wees het dan expres! Voor meer informatie over Tessa zie www.makingsense.nl.

HB-Café Zuid-West is een initiatief van het IHBV, het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen. Een HB-café is een informatieve, informele bijeenkomst om kennis over, en inzicht in hoogbegaafdheid te vergroten, en daar in een ongedwongen sfeer over te kunnen praten. De primaire doelgroep zijn hoogbegaafden zelf, maar uiteraard zijn partners, collega’s, werkgevers, vrienden en andere belangstellenden ook van harte welkom.

Het HB-Café ‘Sensitieve smartasses aan het werk’ wordt gehouden op donderdag 29 juni, in het voormalige kapucijnenklooster aan de Schorsmolenstraat in Breda. De deuren gaan open om 19.00 uur, om 19.30 uur begint het inhoudelijke gedeelte. Na afloop (tussen 22.00 en 22.30 uur) is er ruim de gelegenheid tot napraten.

Parkeren is gratis op het eigen terrein van het klooster. Buslijn 2 (vanaf station Breda richting Haagse Beemden) stopt pal voor de deur bij de halte Schorsmolenstraat.

De entree bedraagt € 17,50 per persoon. Koffie, thee, water en één andere consumptie zijn inclusief. Aanmelden kan via https://hb-cafe.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via ideal of Bancontact/Mister Cash.

Op IHBV.nl is ook meer informatie te vinden over het IHBV en andere HB-cafés. IHBV en HB-café Zuid-West zijn ook te vinden op Facebook: facebook.com/InstituutHBVolwassenen en facebook.com/HBzuidwest

Datum: donderdag 29 juni 2017
Aanvang: 19.30 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur)
Locatie: Het Klooster, Schorsmolenstraat 13, Breda (www.hetkloosterbreda.nl)
Kosten: € 17,50
Inschrijven: www.ihbv.nl/evenementen

Wil je graag naar een HB-Café waarvan de inschrijving al vol is? Vul dan het formulier in op de pagina www.ihbv.nl/evenementen. Je komt dan op de wachtlijst. Alleen wachtlijstaanmeldingen die via dit formulier ingediend zijn, worden in behandeling genomen. De organisatie van het HB-Café Zuid-West neemt uiterlijk op de dag van het evenement contact met je op als er een plaats beschikbaar komt.