09-06-2017 HB-Café Arnhem: Hoogbegaafden bij de dokter

In Archief Arnhem by HB-Café Arnhem

Na het HB-Café in Delft begin dit jaar, komt nu ‘Komt een hoogbegaafde bij de dokter’ naar Arnhem!
Wat hebben hoogbegaafdheid en gezondheid met elkaar te maken? Dit terrein is nog vrijwel onontgonnen, maar er zijn al wel ervaringen verzameld. Voor sommige hoogbegaafden is de gang naar een zorgverlener (bijvoorbeeld arts, psycholoog of fysiotherapeut) lastig. Ze hebben de ervaring dat er niet echt naar hen wordt geluisterd en soms krijgen ze zelfs een conflict. Ook zijn er aanwijzingen dat de hoogbegaafdheid op zich een relatie kan hebben met bepaalde gezondheidsklachten.

Naar een gezonde relatie met je zorgverlener.

Al deze aspecten (én meer) komen op deze avond aan de orde. Noks Nauta zal samen met Ido van der Waal deze avond begeleiden, waar mogelijk in interactieve werkvormen. Noks Nauta is naast mede oprichtster van het IHBV, zelf arts, psycholoog en natuurlijk ook soms patiënt. Ido van der Waal is al meer dan twintig jaar arbeidsmediator en conflictspecialist, is als vrijwilliger al jaren verbonden aan het IHBV en heeft onder andere onderzoek verricht naar (arbeids)conflicten van hoogbegaafden.

De eigen gezondheid van de hoogbegaafde profiteert van een gezondere relatie met hun zorgverlener.

Een HB-Café is er voor iedereen die hier belangstelling voor heeft. Het is een combinatie van café (gezelligheid) en een thema (leerzaam).

Locatie: Coehoorn Centraal, Coehoornstraat 17, 6811 LA Arnhem. De Coehoornstraat ligt recht tegenover het Centraal Station (rechts naast Hotel Haarhuis).
Kom je met de auto dan kun je parkeren in parkeergarage Centraal onder het station (tarief is na 18 uur € 0,50 per uur). Als er bij deze parkeergarage VOL staat, is er meestal toch nog wel plaats (uitzonderingen daargelaten).
Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie en thee (2 consumpties). Overige consumpties zijn voor eigen rekening.
Maximum aantal deelnemers: 30.
Zaal open: 19:00 uur; aanvang programma 19:30 uur; einde programma 22:00 uur. Daarna is er gelegenheid om (aan de bar) na te praten.

Aanmelden voor dit HB-Café kan via het online formulier op: https://hb-cafe.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.
Wanneer het maximum aantal deelnemers bereikt is, is inschrijving niet meer mogelijk. Wie dat wil, kan zich op de wachtlijst laten plaatsen door het daartoe bestemde formulier op de evenementenpagina in te vullen.
Alleen wachtlijstaanmeldingen die op deze wijze binnenkomen, worden in behandeling genomen. We nemen contact met je op wanneer er alsnog een plek beschikbaar komt.