12-05-2017 HB-Café Groningen: Wat kan ik leren van mijn conflicten?

In Archief Groningen by HB-Café Groningen

Op vrijdag 12 mei 2017 is er weer een HB-Café in het Hampshire Hotel – Groningen Centre. Ido van der Waal verzorgt deze avond. Het onderwerp is: hoogbegaafdheid en de positieve aspecten van (arbeids)conflicten zoals functionele tegenspraak.

Conflicten zijn van alle dag, bijna iedereen heeft er een hekel aan. De meeste mensen proberen conflicten te vermijden, maar er is ook een onderbelichte positieve kant van conflicten. Bijvoorbeeld sommige (arbeids)conflicten zijn een gevolg of een vorm van functionele tegenspraak. Veel hoogbegaafden hebben hiermee te maken gehad, dit blijkt uit verkennend onderzoek en uit de praktijk van o.a. psychologen, bedrijfsartsen, arbeidsmediators. Hoe gaat dit proces in zijn werk en wat zijn de valkuilen en hoe kun je de escalatie van een conflict wellicht voorkomen. Van conflicten kun je veel meer leren dan je denkt!

Een interactieve bijeenkomst waarbij ook wordt geoefend met korte (conflict) oplossende interventies.
Ido van der Waal is al meer dan 20 jaar MfN-register arbeidsmediator en conflictspecialist en bekleedt op dit gebied diverse bestuursfuncties. Hij is medeauteur van de STECR Werkwijzer Arbeidsconflicten en geeft les aan bedrijfsartsen. Ido de Waal is als vrijwilliger al vele jaren verbonden aan het IHBV en heeft onder andere onderzoek verricht naar (arbeids)conflicten van hoogbegaafden. Zijn dyslexie heeft hem geïnspireerd om de Stichting De Dwarse Denker en het bedrijf Bijzonder Breinen op te richten. Hij gelooft dat neurodiversiteit (waaronder volgens hem ook hoogbegaafdheid valt) en taakconflicten van essentiële waarde zijn voor innovatie en ontwikkeling.

Tijd: 19.30 uur, inloop vanaf 19:00 uur. Het inhoudelijke deel duurt van 19:30 tot 22.00 uur (met een pauze). Daarna kan worden nagepraat onder het genot van een drankje.

Locatie HB café Groningen: Hampshire Hotel – Groningen Centre, Radesingel 50, 9711 EK Groningen. Zie ook: www.hampshire-groningen.nl. Betaald parkeren is mogelijk in de parkeergarage onder het hotel, op basis van beschikbaarheid. Mocht de parkeergarage volgeboekt zijn, dan kunt u terecht in de Q-park parkeergarage aan de Rademarkt, op vijf minuten loopafstand van het hotel.

Het HB-Café is een activiteit van het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV), een kennis-, netwerk- en projectenorganisatie met als doel het leefklimaat van hoogbegaafde volwassenen te verbeteren. Een HB-Café is een informele bijeenkomst waar mensen bij elkaar komen om hun kennis over, en inzicht in hoogbegaafdheid bij volwassenen te vergroten, en daar met andere belangstellenden in een ongedwongen sfeer over te kunnen praten. In het algemeen bestaat het programma uit een presentatie of een interactieve werkvorm met daarna een borrel. De primaire doelgroep zijn hoogbegaafden zelf: mensen die zich herkennen in beschrijvingen van hoogbegaafdheid (er is geen test-eis). Daarnaast zijn partners, collega’s, buren, vrienden, ouders en (volwassen) kinderen welkom. Ook komen er wel coaches die met hoogbegaafden werken. De HB-Café’s zijn uitdrukkelijk niet bedoeld voor het aan de orde stellen van persoonlijke hulpvragen.

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie en thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Aanmelden voor dit HB-café kan uitsluitend door het online formulier op https://hb-cafe.nl/evenementen in te vullen en vervolgens direct online te betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.

Wanneer het maximum aantal deelnemers bereikt is, is inschrijving niet meer mogelijk. Wie dat wil, kan zich op de wachtlijst laten plaatsen door het daartoe bestemde formulier op de evenementen-pagina in te vullen.
Alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze binnenkomen worden in behandeling genomen. We nemen contact op wanneer er een plek beschikbaar komt.