19-05-2017 HB-Café Arnhem: Solliciteren en profileren voor sensitieve smartasses

In Archief Arnhem by HB-Café Arnhem

Op vrijdagavond 19 mei 2017 is er weer een HB-Café in De Coehoorn in Arnhem met Tessa Faber als spreekster. Begin dit jaar was er in de media veel aandacht voor ‘hoogbegaafden zonder werk’. Dit naar aanleiding van ons rapport ‘Heel slim en toch zonder werk. Hoe kan dat?’. Naar schatting zit ongeveer een derde van de hoogbegaafden thuis zonder werk. Vaak met een bore- en/of burn out of andere ‘werkgerelateerde’ klachten. Zelfs als ze wel werk hebben blijken veel van hen niet in een passende baan te zitten.

Wat uit het rapport duidelijk naar voren kwam, was dat veel hoogbegaafden, of ze nu wel of geen baan hadden, het lastig vinden om zich goed te profileren. Veel werkgevers weten niet goed wat ze met een hoogbegaafde aan moeten als hun loopbaan (én dus hun cv) verre van standaard is. Om (weer) aansluiting te vinden, zul je dit dus zelf duidelijker moeten maken. Hoe kun je beter omgaan met mogelijke (voor)oordelen; hoe maak je een werkgever duidelijk wat je toegevoegde waarde is en hoe zorg je ervoor dat die baan (beter) bij je past én blíjft passen?

Op deze avond geeft loopbaancoach Tessa Faber een workshop met strategieën voor drie typische dilemma’s waar hoogbegaafden op zoek naar een (beter) passende baan, tegenaan lopen.

1. Je bent overduidelijk een hoogopgeleide hoogbegaafde en wordt vaak te zwaar bevonden,
2. je bent hoogbegaafd maar (nog) niet aantoonbaar hoogopgeleid en wordt te licht bevonden en/of
3. je bent een creatieve hoogbegaafde ‘multitalent’ en wordt vooral ‘raar’ gevonden.

Te zwaar, te licht of te raar? Het is toch niet waar! Maak van jouw overtreffende trap je kracht en maak jezelf zichtbaar!

Tessa Faber is loopbaancoach voor niet-standaard professionals. Ze is zelf door haar loopbaan heen bedreven geraakt in ‘dwarsprofileren’. Ze geeft je inspiratie, inzicht, informatie en de motivatie om te solliciteren zoals je echt bent. Niet jokken, overdrijven of oppoetsen, maar ook weer niet te bescheiden. Niet te zwaar, niet te licht, niet raar, maar gewoon zijn wie je bent. Profileren vanuit je hart! Dit is haar eigen (over)drijfveer als loopbaancoach. Haar motto is dan ook: ‘Ontdek wie je bent en wees het dan expres!’.

In de workshop krijg je speciale, stoutmoedige, super-eigenzinnige en slimme strategieën aangereikt om je als niet-standaard professional te profileren en solliciteren. Vind slim werk dat bij je past!

Voor meer informatie over Tessa zie www.makingsense.nl.

Een HB-Café is er voor iedereen die hier belangstelling voor heeft. Het is een combinatie van café (gezelligheid) en een thema (leerzaam).

Locatie: Coehoorn Centraal, Coehoornstraat 17, 6811 LA Arnhem. De Coehoornstraat ligt recht tegenover het Centraal Station (rechts naast Hotel Haarhuis).
Kom je met de auto dan kun je parkeren in parkeergarage Centraal onder het station (tarief is na 18 uur € 0,50 per uur). Als er bij deze parkeergarage VOL staat, is er meestal toch nog wel plaats (uitzonderingen daargelaten).
Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie en thee (2 consumpties). Overige consumpties zijn voor eigen rekening.
Maximum aantal deelnemers: 30.
Zaal open: 19:00 uur; aanvang programma 19:30 uur; einde programma 22:00 uur. Daarna is er gelegenheid om (aan de bar) na te praten.

Aanmelden voor dit HB-Café kan via het online formulier op: https://hb-cafe.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.
Wanneer het maximum aantal deelnemers bereikt is, is inschrijving niet meer mogelijk. Wie dat wil, kan zich op de wachtlijst laten plaatsen door het daartoe bestemde formulier op de evenementenpagina in te vullen.
Alleen wachtlijstaanmeldingen die op deze wijze binnenkomen, worden in behandeling genomen. We nemen contact met je op wanneer er alsnog een plek beschikbaar komt.