16-06-2023 HB-café Utrecht: Kunst en haar impact op hoogbegaafden

Door: Clara van der Woude

Is er een verband tussen hoogbegaafde, hoogsensitieve mensen en kunst? Heb jij er iets mee, en zo ja, wat dan? Kan kunst je bijvoorbeeld helpen om keuzes te maken, om uit je hoofd te komen, om contact te krijgen met je eigen diepere lagen? Of is kunst voor jou om hele andere redenen belangrijk? 

Clara van der Woude, zelf kunstenaar en sociaal wetenschapper, neemt je dit HB-café mee in haar zoektocht rond kunst en hoogbegaafdheid. Daarbij komen theorieën uit de hoek van sociologie, pedagogiek en filosofie langs, maar ook de praktijk komt aan de orde: we bespreken met elkaar de plaats van kunst in ons leven, en we gaan – met kleine experimentjes – met kunst aan de slag. Op zoek naar eigen en gezamenlijke antwoorden! 

Clara van der Woude is eigenaar van Bureau Paganini, een bureau met leer- en ontwikkelingsvraagstukken als kernthema. Clara heeft veel ervaring met begeleiden, of het nu gaat om vioolles of om het schrijven van een universitaire bachelor-thesis. Momenteel is zij als deeltijd-studente verbonden aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar ze onderzoek doet naar het thema ‘begeleiding met behulp van kunst’. 

Locatie: Kargadoor, Oudegracht 36, 3511 AP Utrecht
Aanvang: 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur) tot 22.00 uur; daarna gelegenheid tot napraten.
Kosten: € 17,50 (inclusief koffie, thee, water. Overige consumpties voor eigen rekening)

Door het invullen van onderstaand formulier schrijf je je in voor het HB-Café op 16 juni 2023 in Utrecht. Deze  inschrijving wordt omgezet in een definitieve deelname zodra het IHBV het bijbehorende entreegeld à € 17,50 p.p. heeft
ontvangen. Je kunt direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash. Betaal je liever op een later
moment, maak dan gebruik van de instructies in de mail die je spoedig ontvangt.

Krijg je geen mail, of gaat er iets anders mis, meldt dit dan bij het IHBV via administratie@ihbv.nl.

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.