7-12-2023 HB-Café Zuid-West: De kunst van kiezen

Door: Daisy Sanches

Ervaar jij keuzevrijheid, of is kiezen voor jou een worsteling met voors en tegens? En speelt jouw hoogbegaafdheid daar mogelijk een rol in? Want met een verfijnd analytisch denkvermogen, gemakkelijk vooruit kunnen redeneren en een vergevorderde intuïtie zou het toch juist een eitje moeten zijn om keuzes te maken? Op donderdag 7 december verzorgt Daisy Sanches in Breda een workshop over de kunst van kiezen.

Het leven staat bol van keuzes. Van kleinigheden tot keuzes die van grote invloed zijn op je leven. Het maken van keuzes kan voor iedere persoon in meer of mindere mate lastig zijn. Voor hoogbegaafden blijkt niet-kunnen-kiezen regelmatig een struikelblok. Volgens Daisy kan dat allemaal een stuk prettiger.

Hoe maak je de voor jou juiste keuze? Wat is de kunst van kiezen? Is er een manier waarop je weloverwogen en stressvrij kunt kiezen? Misschien is het niet altijd gemakkelijk, maar het kan veel lichter en leuker dan je waarschijnlijk gewend bent.

In deze workshop kijken we naar wat kiezen voor jou betekent. Onderzoek welke kenmerken van hoogbegaafdheid invloed hebben op jouw relatie met kiezen. Neem je keuzegedrag onder de loep; stap je in de valkuilen of pas je de methodes toe die in deze workshop aan bod komen? Ontdek wat je kunt doen om te ervaren dat het maken van keuzes leuk en bevrijdend kan zijn en het je helemaal geen stress hoeft op te leveren of je hoeft te blokkeren. Vaak worden er ter plekke al prachtige beslissingen genomen.

Over Daisy Sanches: Daisy coacht hoogbegaafde volwassenen in haar praktijk in Heerhugowaard, online en wandelend in de buitenlucht. Haar doel is om mensen te laten ervaren dat er niets mis met je is als je hoogbegaafd bent, maar dat het wel een essentieel onderdeel is van wie je bent. Op een nieuwe manier naar jezelf leren kijken kan grote gevolgen hebben. Denk aan een positiever zelfbeeld, zelfkennis ten aanzien van je eigenschappen en je leven daarop in kunnen richten, effectiever en plezieriger functioneren, beter om kunnen gaan met je eigen intensiteit, fijnere relaties met anderen hebben of opgewekter in het leven staan – zelfs als er in de wereld dingen gebeuren die je zorgen baren.
Sinds 2017 organiseert Daisy samen met een enthousiast (en onlangs deels vernieuwd) team het HB-Café Alkmaar. Ze heeft eerder voor HB-Cafés en tijdens de HB-Ondernemersdagen van het IHBV gesproken.

HB-Café Zuid-West is een initiatief van het IHBV, het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen. De primaire doelgroep zijn hoogbegaafde volwassenen zelf, maar partners, vrienden, familie, professionals en andere belangstellenden zijn ook van harte welkom.

Dit HB-Café is alleen live ter plaatse te volgen. Het is niet mogelijk online aan te sluiten en er worden ook geen opnames gemaakt die later terug te kijken zijn.

Het HB-Café is op donderdag 7 december 2023. We zien je graag in de zaal van Café De Haagse Poort, Haagdijk 149 in Breda. De zaal gaat open om 19.00 uur. Om 19.30 uur beginnen we met het inhoudelijke deel, waarin veel ruimte is voor interactie. Na afloop is er gelegenheid tot napraten. De toegang bedraagt € 18,50. Eén drankje is inclusief. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

 

 

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.