31-03-2023 HB-Café Arnhem: Hoogbegaafden en conflicten op het werk

Door: Rianne van de Ven

HB-Café Arnhem organiseert op 31 maart 2023 een HB-Café wat in het kader staat van conflicten op het werk.
“Door hun grote observatievermogen en sterke rechtvaardigheidsgevoel komen veel hoogbegaafden gemakkelijk in conflict met leerkrachten, collega’s en leidinggevenden.”(1)
We weten niet of hoogbegaafden vaker conflicten hebben dan niet-hoogbegaafden, maar in de praktijk zien we wel dat dit een thema is dat bij veel hoogbegaafden speelt.

Rianne van de Ven begeleidt al jaren hoogbegaafde volwassenen in haar eigen coachpraktijk en samen met twintig collega’s in haar social enterprise Hoogbegaafd in Bedrijf.
Zij ziet dat veel (maar zeker niet alle!) arbeidsconflicten voorkomen hadden kunnen worden als de hoogbegaafde medewerker zich bewuster was geweest van diens kwaliteiten en minder in een aantal valkuilen zou zijn gestapt.

Tijdens deze avond gaan we met elkaar in gesprek over conflicten op het werk en geeft Rianne een presentatie over welke typische HB-trekjes hierin een rol kunnen spelen. Hopelijk ga je een stuk ‘conflictvaardiger’ naar huis!

(1) Uit: Hoogbegaafde Volwassenen. Zet je gaven intelligent en positief in, Hoofdstuk 7 Hoe kan ik leren van mijn conflicten en gebruik ik ze positief? Ido van der Waal en Noks Nauta.

Een HB-Café is er voor iedereen die hier belangstelling voor heeft. Het is een combinatie van café (gezelligheid) en een thema (leerzaam).

Locatie: HB-Café Arnhem wordt gehouden in het voormalige schoolgebouw De Coehoorn op de Coehoornstraat 17, 6811 LA in Arnhem. De Coehoornstraat ligt tegenover het Centraal Station (rechts van Holsboer Optometrie). Kom je met de auto, dan kun je parkeren in parkeergarage Centraal onder het station (tarief is na 18 uur € 1 per uur).

Tijd: De zaal is open vanaf 19 uur. We beginnen uiterlijk om 19:30 uur. Na afloop rond 22 uur is er gelegenheid om aan de bar na te praten.

Entree: € 17,50 per persoon (inclusief koffie en thee). Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Maximum aantal deelnemers: 25.

Aanmelding:
Door het invullen van onderstaande velden, schrijf je je in voor het HB-Café op 31-03-2023 in Arnhem. Deze wordt omgezet in een definitieve deelname zodra het IHBV het bijbehorende entreegeld à € 17,50 p.p. heeft ontvangen.

Je kunt direct online betalen via IDEAL of Bankcontact/Mister Cash. Betaal je liever op een later moment, maak dan gebruik van de instructies in de mail die je ontvangt.

Als je je hebt aangemeld, maar je kunt onverwachts niet komen, laat dit ons dan even weten. Wellicht kunnen wij iemand anders blij maken met de vrijgekomen plek.

Krijg je geen mail of gaat er iets anders mis, meldt dit dan bij het IHBV via hb-cafe-arnhem@ihbv.nl.

 

Javascript is vereist om dit formulier goed te laten werken