30-08-2024 HB-Café Zeeland: Hoogbegaafd ouderschap

Door Sylvia Tas en Johanneke de Hoop

Veel volwassenen komen er via hun kinderen achter dat ze zelf (ook) hoogbegaafd zijn. Voor die kinderen is tegenwoordig veel hulp en begeleiding mogelijk, maar wat doe je als hoogbegaafde ouder? Daarover vertellen Sylvia Tas en Johanneke de Hoop tijdens dit HB-Café.

Kinderen grootbrengen op zich is al lastig genoeg. Hoogbegaafde kinderen grootbrengen is een extra uitdaging, ook – of misschien wel juist – voor hoogbegaafde ouders.

Het is helemaal niet vanzelfsprekend dat je als hoogbegaafde ouder wel weet wat je kind nodig heeft. Vaak krijg je met extreme dingen te maken die je maar moeilijk kunt overleggen met andere ouders. De eeuwige waaromvragen van je kind, waar je op den duur ook geen antwoord meer op hebt, bijvoorbeeld.

Hoogbegaafde ouders die als kinderen niet de juiste begeleiding hebben gehad, kunnen daar in de opvoeding van hun eigen kinderen tegenaan lopen. Hun eigen ontwikkelingsproces en de ontdekking van hun hoogbegaafdheid speelt bovendien ook een rol. Sylvia en Johanneke geven een introductie op basis van de oudertraining die ze geven vanuit hun praktijken in Middelburg.

Deze avond is dan ook nadrukkelijk niet gericht op kinderen, maar is juist bedoeld voor ouders.

Meer informatie over de praktijk van Sylvia: https://www.apparentlygifted.nl

Meer informatie over de praktijk van Johanneke: http://opstap-coaching.nl/

Op de avond van het HB-Café gaan de deuren van het HB-Café om 19:15 open. Het duurt van 19.30 tot ongeveer 22.00.

Locatie: Wijkcentrum Palet, Johan van Reigerbergstraat 2, 4336XA, Middelburg.

Tijd: De zaal is open vanaf 19:15 uur. We beginnen uiterlijk om 19:30 uur. Na afloop rond 21:30 uur is er gelegenheid om aan de bar na te praten.

Entree: € 18,50 per persoon (inclusief koffie en thee). Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Door het invullen schrijf je je in voor het HB-Café op 30 augustus 2024. Deze wordt omgezet in een definitieve deelname zodra het IHBV het bijbehorende entreegeld à € 18,50 p.p. heeft ontvangen.

Je kunt direct online betalen via IDEAL of Bankcontact/Mister Cash. Betaal je liever op een later moment, maak dan gebruik van de instructies in de mail die je spoedig ontvangt.

Krijg je geen mail, of gaat er iets anders mis, meldt dit dan bij het IHBV via administratie@ihbv.nl .

 

Javascript is vereist om dit formulier goed te laten werken