25-09-2024 HB-Café Zwolle: GEWIJZIGD! Positieve psychologie en hoogbegaafdheid: een gelukkige combi.

Positieve psychologie en hoogbegaafdheid: een gelukkige combi.
Hoogbegaafdheid is meer dan alleen slim zijn. Daarover is onder mensen die menen verstand te hebben van hoogbegaafdheid inmiddels wel overeenstemming. Maar kan je ook hoogbegaafd zijn terwijl je misschien niet per se heel slim bent? Of zelf meent dat je niet zo slim bent? Welke andere kenmerken van hoogbegaafdheid zijn er? Bestaat er bijvoorbeeld zoiets als een HB-persoonlijkheid? En zo ja, word je daarmee geboren of ontstaat die tijdens te leven? Is die veranderbaar? Of is het een illusie te geloven dat persoonlijkheid iets te maken heeft met hoogbegaafdheid en gaat het om andere zaken? Welke kenmerken worden veelvuldig in verband gebracht met hoogbegaafdheid, hoe/waaraan herken je die en hoe kan je er je voordeel mee doen?
In dit HB-café is het onderwerp kenmerken van hoogbegaafdheid en de voordelen (en oké ook enkele nadelen….) daarvan in studie en werk bekeken vanuit de positieve psychologie.
Te gast in dit HB-café in Zwolle is Agnes Schilder, psycholoog, trainer, coach en docent in het hoger onderwijs. Bijna 10 jaar geleden was ze één van de initiatiefnemers van het HB-café in Groningen omdat ze behoefte had aan meer kennis en inzicht over hoogbegaafdheid. Daarnaast was (en is er nog steeds…) er een drive om die kennis te verspreiden en te delen met anderen om zo samen tot nog meer kennis en inzicht te komen. Op zoek naar haar eigen ‘gebruiksaanwijzing’ verdiepte ze zich in wat hoogbegaafdheid is en ontdekte dat haar vakgebied, de positieve psychologie, een prachtige context biedt om jezelf te leren kennen en te floreren in een wereld die niet ingericht is op neurodiversiteit. Voornaamste conclusie na 10 jaar lezen en praten over en met hoogbegaafde volwassenen? Geen enkele HB-er is hetzelfde….
In dit HB café komen o.a. de volgende zaken aan de orde:
– Hoogbegaafdheid en kenmerken van persoonlijkheid, bestaat er zoiets als een HB-persoonlijkheid?
– Hoogbegaafdheid en leren en ontwikkelen: wat biedt de positieve psychologie aan handvatten over studeren?
– Hoogbegaafdheid en werk: hoe kan je floreren en bevlogen blijven in je werk als (mogelijke) HB-er?
Er is zeker ruimte voor vragen en reacties maar dit HB-café is niet bedoeld om persoonlijke vraagstukken aan de orde te stellen. Na afloop van de lezing is er, voor wie dat wil, gelegenheid om in kleinere groepen na te praten aan de hand van stellingen en vragen die de spreker tijdens de presentatie zal introduceren.

Dit HB-Café is alleen ter plaatse te volgen. Het is niet mogelijk online aan te sluiten en er worden ook geen opnames gemaakt die later terug te kijken zijn. Als het HB-Café uitverkocht is en je op de wachtlijst inschrijft, zorg dan dat je beschikbaar bent of meld je af als je andere plannen maakt. Plaatsen komen vaak pas op het laatste moment vrij. Er is géén vrije inloop: toegang alleen na boeking en betaling.

Het HB-Café wordt gehouden op woensdag 25 september 2024. De zaal gaat open om 19:00 uur. Om 19:30 uur beginnen we met het inhoudelijke deel, waarin veel ruimte is voor interactie. Afsluiting om 21:30. Na afloop is er nog ruime gelegenheid tot napraten.

Locatie: De locatie waar we ons HB-café organiseren is op de 4e verdieping van de Burgemeester Drijbersingel 51, 8021JB Zwolle.

Parkeren kan in de parkeergarage Diezerpoort. Openbaar vervoer op loopafstand.

Tijd: Van 19.30 tot 22.00 uur, met inloop vanaf 19.00 en uitloop tot 22.30 uur.

Aanmelden: Door onderstaande blokken in te vullen en op te sturen schrijf je je in voor het HB-Café op 25 september 2024 in Zwolle. Je aanmelding wordt omgezet in een definitieve deelname zodra het IHBV het bijbehorende entreegeld à € 18,50 p.p. heeft ontvangen.

Je kunt direct online betalen via IDEAL of Bankcontact/Mister Cash. Betaal je liever op een later moment, maak dan gebruik van de instructies in de mail die je spoedig ontvangt.

Krijg je geen mail, of gaat er iets anders mis, meldt dit dan bij het IHBV via administratie@ihbv.nl.

Javascript is vereist om dit formulier goed te laten werken