20-06-2024 HB-Café Zuid-West: Delphidingen

Door Team HB-Café Zuid-West

“Een hoogbegaafde is een snelle en slimme denker, die complexe zaken aankan. Autonoom, nieuwsgierig en gedreven van aard. Een sensitief en emotioneel mens, intens levend. Hij of zij schept plezier in creëren.” Zo luidt de omschrijving van hoogbegaafdheid volgens het Delphimodel, dat we op donderdag 20 juni bij HB-Café Zuid-West nader gaan verkennen.

Het Delphimodel Hoogbegaafdheid gaat uit van de innerlijke beleving van de hoogbegaafde. Het zegt iets over het zijn, het denken, het voelen, het willen, het doen en het waarnemen van hoogbegaafden, en over het onderlinge samenspel tussen deze tien facetten.

Het is ontwikkeld met het doel praktisch toepasbaar te zijn op alle deelgebieden (studie, werk, relaties) in het leven van een hoogbegaafde. De Delphimethode is een vorm van kwalitatief onderzoek waarbij (in dit geval twintig) experts vragen beantwoorden waaruit aan het eind van het proces conclusies op basis van consensus getrokken kunnen worden.
Het Delphimodel op zichzelf is neutraal en gaat uit van een gelukkige, goed functionerende hoogbegaafde. Daarmee vormt het een handvat voor hoogbegaafden om zichzelf te begrijpen en zichzelf kenbaar te maken naar de buitenwereld. Ook wijst het Delphimodel valkuilen van en scheefgroei in hoogbegaafdheid aan en maakt dit te begrijpen en hanteerbaar voor verandering.

Op donderdag 20 juni neemt het team van HB-Café Zuid-West je mee door de eigenschappen van hoogbegaafdheid in het Delphimodel én ga je er zelf met andere bezoekers actief mee aan de slag. Er is een theoretische inleiding en we sluiten plenair af, maar het grootste deel van de avond ben je bezig met jezelf en elkaar, in kleine groepjes die wisselen van samenstelling. Hiervoor krijgen deelnemers in de week voorafgaand aan het HB-Café een mail met meer informatie en een voorbereidende opdracht.

Dit HB-Café is zeer geschikt voor mensen die hoogbegaafdheid nog aan het ontdekken zijn, maar zeker ook voor ‘meer ervaren’ hoogbegaafden.

Het HB-Café is op donderdag 20 juni 2024. We zien je graag in de zaal van Café De Haagse Poort, Haagdijk 149 in Breda. De zaal gaat open om 19.00 uur. Om 19.30 uur beginnen we met het inhoudelijke deel, waarin veel ruimte is voor interactie. Na afloop is er nog ruime gelegenheid tot napraten. De toegang bedraagt € 18,50. Eén drankje is inclusief. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Indien je voor meer dan één deelnemer inschrijft, geef dan in het opmerkingenveld ook de naam en e-mailadres van de andere deelnemer(s) door. Schrijf je in voor iemand anders, of komt er iemand anders in jouw plaats, geef dan ook die naam en e-mailadres door.
Is het evenement volgeboekt, dan is er de mogelijkheid je op de wachtlijst te laten zetten. Je krijgt bericht als er plaats vrijkomt. Let op: dit kan heel kort voor het evenement zijn. Mocht je besluiten toch niet te willen komen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten, zodat we je plaats kunnen vrijgeven.

HB-Café Zuid-West is een initiatief van het IHBV, het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen. De primaire doelgroep zijn hoogbegaafde volwassenen zelf, maar partners, vrienden, familie, professionals en andere belangstellenden zijn ook van harte welkom. Dit HB-Café is alleen live ter plaatse te volgen. Het is niet mogelijk online aan te sluiten en er worden ook geen opnames gemaakt die later terug te kijken zijn.

Javascript is vereist om dit formulier goed te laten werken