20-06-2023 HB-Café Arnhem: De bedoeling van verschillen

Door: Ewald Theunisse, De BegripsAcademie

“We zijn allemaal verschillend en voor ieder van ons geldt een ander normaal”

Ewald Theunisse neemt ons in het HB-Café Arnhem op dinsdag 20 juni 2023 mee naar het belang van verschillen. We zijn helemaal alleen en allemaal samen. Met name dat eerste zal herkenbaar zijn voor hoogbegaafden. Met de inzichten van vierstemmig communiceren geeft hij de mogelijkheid om makkelijker om te gaan met verschillen.

We zijn heel blij dat Ewald bij ons wil komen spreken en we verwachten dat we getrakteerd worden op een avond vol inzichten, kennis en heerlijke herkenning.

Wat kun je verwachten op deze avond?
Ewald: “Een activerende bijeenkomst waarin je direct aan de slag gaat met vierstemmigheid. Wat levert het op? Meer verbinding, vertrouwen, bewegingsruimte én betere resultaten, juist dankzij verschillen. Ik help zelfbewustzijn, onderling begrip en waardering te vergroten, eigenaarschap en autonomie te versterken, diversiteit en energie veel beter te benutten en zingeving en betekenis te verdiepen. Met een schatkamer aan heldere inzichten die iedereen begrijpt en praktische instrumenten die iedereen helpen. Mensenkennis en levenskunst waar je je leven lang plezier van hebt”.

En hoe werkt dat dan?
Ewald: “Er zijn vier manieren voor alles. Vier manieren om problemen op te lossen. Vier manieren om klussen te klaren. Vier manieren van denken. Vier manieren van doen. Vier manieren van communiceren. Alle vier staan ze ieder mens ten dienste. Want we zijn allemaal vierstemmig. Hoe meer je je eigen vierstemmigheid ontwikkelt, hoe makkelijker alles wordt. Je maakt vloeiender verbinding. Wordt veelzijdiger en creatiever. Je weet de juiste toon en argumenten te vinden. Je wordt succesvoller. De BegripsAcademie heeft zo’n beetje het patent op vierstemmigheid. We hebben in de afgelopen jaren de vier stemmingen tot in het kleinste praktische en begrijpelijke detail uitgewerkt, om mensen van 8 tot 108 er op alle vlakken in hun leven plezier van te laten hebben. Vierstemmigheid maakt onderdeel uit van de BegripsCodetrainingen, omdat het een vorm van levenskunst is. Maar voor specifieke doeleinden hebben we een aantal masterclasses ontwikkeld waarin vierstemmigheid heel doelgericht wordt uitgelegd, beoefend en geperfectioneerd”.

Over Ewald:
Ik heb altijd leuk werk gehad. Na ruim 25 jaar ervaring in de marketingcommunicatie heb ik het over een hele andere boeg gegooid. De dingen die ik doe sinds Mayleen de Hoog en ik in 2011 de BegripsAcademie oprichtten, zijn van een heel andere orde. Wat een feest is dit. Inspanningen doen die ontspanning helpen brengen. Loopgraven zien veranderen in loopbruggen. Wapengekletter horen veranderen in lachsalvo’s. Mensen zichzelf en anderen zien herontdekken. Het is een prachtige reeks wonderlijke, ontroerende, hilarische en soms echt onvergetelijke ervaringen die mijn werk en mijn leven kleur geven.

Met mijn collega’s van de BegripsAcademie werk ik elke dag vol passie aan onze missie: het verbeteren van het onderling begrip tussen mensen. Bij overheidsinstellingen, in het onderwijs, de zorg en in het bedrijfsleven. Omdat begrijpen en begrepen worden misschien wel de belangrijkste bron vormen van menselijk geluk, gezondheid en succes. En het, als je eenmaal de Begripscode kent, zo kinderlijk eenvoudig is om tot veel meer onderling begrip te komen.

Meer informatie op www.begripsacademie.nl

Locatie: Ons HB-Café is dit keer niet bij De Coehoorn, maar op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen te Arnhem op de Ruitenberglaan 26 (R-26), 6826 CC in Arnhem. Entree via de voorzijde van het gebouw. Parkeren kan rondom en is gratis. Openbaar vervoer op loopafstand (station Arnhem Presikhaaf of buslijn 6). Kijk hier voor hoe te komen op HAN Arnhem – Samen Beter Bereikbaar

Tijd: Van 19.00 tot 21.15 uur, met inloop vanaf 18.30 en uitloop tot maximaal 21.30 uur. Let op: er is op deze locatie géén echt café. Voor koffie en thee wordt wel gezorgd. Eventueel nazitten kan in café de Nieuwe Velper (Oude Velperweg 40) of bijvoorbeeld in Arnhem Centrum.

Entree: € 17,50 per persoon (inclusief koffie en thee).

Maximum aantal deelnemers: 25.

Aanmelding
Door het invullen van onderstaande velden, schrijf je je in voor het HB-Café op dinsdag 20-06-2023 in Arnhem. Deze wordt omgezet in een definitieve deelname zodra het IHBV het bijbehorende entreegeld à € 17,50 p.p. heeft ontvangen.

Je kunt direct online betalen via IDEAL of Bankcontact/Mister Cash. Betaal je liever op een later moment, maak dan gebruik van de instructies in de mail die je ontvangt.

Als een HB-Café vol is, is inschrijven niet meer mogelijk. Wel is er een wachtlijstformulier waarmee mensen zich kunnen aanmelden. Er wordt dan contact opgenomen als er een plaats beschikbaar komt. Staat er geen wachtlijstformulier, dan is ook die vol.

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.