15-11-2024 HB-Café Eindhoven – Zeer HB: wat betekent dat en hoe beleef je het?

Door: Noks Nauta en Sanne Wouts

Inschrijven voor dit HB-café van 15 november is al mogelijk!

Over ‘zeer hoogbegaafden’ (in termen van IQ-score wordt gesproken van waarden vanaf 145) is nog niet veel kennis. Er komen wel vaak vragen over en er is behoefte aan kennis, aan het delen van ervaringen en aan ontmoeting. De sprekers gaan dieper in op de vraag wat het betekent om zeer hoogbegaafd te zijn.

Ze verzorgen een inleiding in de huidige (nog beperkte) wetenschappelijke kennis over zeer hoogbegaafde volwassenen. Wat is er bij zeer hoogbegaafden hetzelfde als bij hoogbegaafden en wat is er anders/ meer?

Er is ook, via kleine discussiegroepjes, aandacht voor persoonlijke ervaringen van de aanwezigen. Vragen die bijvoorbeeld aan bod zullen komen: Welke gevoelens ervaar je of heb je ervaren toen je ontdekte dat je (mogelijk) zeer hoogbegaafd bent? In hoeverre ervaar je een kloof in de omgang met anderen, privé en op het werk? Hoe ga je positief om met je (zeer) hoogbegaafdheid?

 

Let op: dit HB-Café wijkt enigszins af van onze gebruikelijke HB-Cafés, omdat het specifiek bedoeld is voor volwassenen die zich herkennen als (mogelijk) ‘zeer hoogbegaafd’. Het is dus niet bedoeld voor mensen die voor hun cliënten willen komen – daarvoor kunnen op verzoek aparte bijeenkomsten worden georganiseerd. Neem hiervoor contact op met zeerhb@ihbv.nl

Sprekers zijn Noks Nauta en Sanne Wouts. Noks is arts (niet praktiserend), psycholoog, medeoprichter en erebestuurslid van het IHBV. Zij houdt zich sinds 2000 bezig met (zeer) hoogbegaafde volwassenen en schreef diverse boeken en artikelen. Sanne is psycholoog,RITHA Specialist i.o. en is betrokken bij Expertisecentrum Hoogbegaafdheid Tilburg.

 

 

Hartelijke groet,
Wilfried, Monique en Koen
Team HB Café Eindhoven

 

Locatie: AG Eindhoven (voorheen Academisch Genootschap Eindhoven), Parklaan 93 in Eindhoven. Er is volop gratis parkeergelegenheid op het parkeerterrein achter het Genootschap. Toets daarvoor in het navigatiesysteem het adres Fazantlaan 16 in Eindhoven in. De slagboom bij het parkeerterrein gaat vanzelf voor je open en van daaraf loop je via een klein voetpad naar de hoofdingang van het gebouw. Kom je met de trein, dan is het ongeveer 10-15 minuten lopen.

Tijd: Inloop vanaf 19:00 uur. Aanvang 19:30 uur. Afsluiting ca. 21:30 uur, met aansluitend gelegenheid om na te praten met een drankje.

Entree: € 18,50 per persoon incl. 1 consumptie

Aanmelden:
Door het invullen van het formulier hieronder schrijf je je in voor dit HB-Café. Je inschrijving wordt omgezet in een definitieve deelname zodra het IHBV het bijbehorende entreegeld à € 18,50 p.p. heeft ontvangen.
Je kunt direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash. Betaal je liever op een later moment, maak dan gebruik van de instructies in de mail die je spoedig ontvangt.

Krijg je geen mail, of gaat er iets anders mis, meldt dit dan bij het IHBV via administratie@ihbv.nl.

Javascript is vereist om dit formulier goed te laten werken