14-04-2023 HB-Café Alkmaar: De kunst van kiezen

Door: Daisy Sanches

De kunst van kiezen

Ervaar jij keuzevrijheid, of is kiezen voor jou een worsteling met voors en tegens? En speelt jouw hoogbegaafdheid daar mogelijk een rol in? Want met een verfijnd analytisch denkvermogen, gemakkelijk vooruit kunnen redeneren en een vergevorderde intuïtie zou het toch juist een eitje moeten zijn om keuzes te maken?

Op vrijdag 14 april verzorgt Daisy Sanches een workshop over de kunst van kiezen. Want het leven staat bol van keuzes. Van kleinigheden tot keuzes die van grote invloed zijn op je leven. Het maken van keuzes kan voor iedere persoon in meer of mindere mate lastig zijn. Voor hoogbegaafden blijkt niet-kunnen-kiezen regelmatig een struikelblok. Volgens Daisy kan dat allemaal een stuk prettiger.

Hoe maak je de voor jou juiste keuze? Wat is de kunst van kiezen? Is er een manier waarop je weloverwogen en stressvrij kunt kiezen? Misschien is het niet altijd gemakkelijk, maar het kan veel lichter en leuker dan je waarschijnlijk gewend bent.

In deze workshop kijken we naar wat kiezen voor jou betekent. Onderzoek welke kenmerken van hoogbegaafdheid invloed hebben op jouw relatie met kiezen. Neem je keuzegedrag onder de loep; stap je in de genoemde valkuilen of pas je de methodes toe die in deze workshop aan bod komen? Ontdek wat je kunt doen om te ervaren dat het maken van keuzes leuk en bevrijdend kan zijn en het je helemaal geen stress hoeft op te leveren of je hoeft te blokkeren. Meestal worden er ter plekke een aantal prachtige beslissingen genomen. Je zult niet de eerste zijn die met een kakelverse keuze de workshop verlaat!

Over Daisy Sanches:  Daisy coacht hoogbegaafde volwassenen in haar praktijk in Alkmaar, online en wandelend in de buitenlucht. Haar doel is om coachees te laten ervaren dat er niets mis met je is als je hoogbegaafd bent, maar dat het wel een essentieel onderdeel is van wie je bent. Op een nieuwe manier naar jezelf leren kijken kan grote gevolgen hebben. Denk aan een positiever zelfbeeld, zelfkennis ten aanzien van je eigenschappen en je leven daarop in kunnen richten, verbinding creëren waar daarvoor frustratie was, het aanpassen van je loopbaan en een passende functie vinden, effectiever en plezieriger in je werk of in je studie functioneren, beter om kunnen gaan met je eigen intensiteit, fijnere relaties met anderen hebben of opgewekter in het leven staan zelfs als er in de wereld dingen gebeuren die je zorgen baren. Sinds 2017 organiseert Daisy samen met een enthousiast (en onlangs deels vernieuwd) team het HB-Café Alkmaar. Ze heeft eerder voor HB-Cafés en tijdens de HB-Ondernemersdagen van het IHBV gesproken.

Locatie: We houden ons HB-Café in De Letterbak in Alkmaar, Edisonweg 10-12, 1821 BN. Entree via de voorzijde van het gebouw. Na 19.30 is de centrale deur van het gebouw gesloten, dus het is verstandig voor die tijd aanwezig te zijn. We hangen wel een telefoonnummer op de deur, maar het is prettiger als wij de zaal niet meer hoeven te verlaten. Parkeren kan rondom en is gratis. Openbaar vervoer is op loopafstand.

Tijd: Van 19.30 tot 22.00 uur, met inloop vanaf 19.00 en uitloop tot max 22.30 uur.

Aanmelden: Door onderstaande blokken in te vullen en op te sturen schrijf je je in voor het HB-Café op 14 april 2023 in Alkmaar. Je aanmelding wordt omgezet in een definitieve deelname zodra het IHBV het bijbehorende entreegeld à € 17,50 p.p. heeft ontvangen. Je kunt direct online betalen via IDEAL of Bankcontact/Mister Cash.

Krijg je geen mail, of gaat er iets anders mis, meldt dit dan bij het IHBV via administratie@ihbv.nl .

 

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.