13-09-2024 HB-Café Zeeland: Hoogbegaafde, laat je horen!

Door: Laura Stavinoha

In het HB-Café Zeeland op vrijdag 13 september neemt Laura Stavinoha – musicus, performer, schrijver, producer en coach, met de stem als middelpunt – het publiek mee in haar kennis van stemgebruik, overprikkelbaarheden en het autonome zenuwstelsel. Deelnemers worden uitgenodigd om hun stem als startpunt te zien voor zelfonderzoek en ontwikkeling.

Als je een van de volgende punten herkent, mag je dit café niet missen:

  • Je praat je snel, intuïtief en spontaan, maar je laat je ook weleens meeslepen door allerlei verschillende gedachtes waardoor anderen je niet meer kunnen volgen.
  • Je spreekt met veel beleving en expressie, maar emoties en zenuwen klinken snel door in je stem op momenten dat je dit eigenlijk niet wilt, zoals tijdens een presentatie.
  • Je vindt het belangrijk om genuanceerd te zijn, de dingen precies zo te zeggen als ze zijn. Maar soms ben je hierdoor téveel bezig met de inhoud, wat ten koste gaat van de overdracht. Hierdoor raak je mensen niet.

Veel hoogbegaafden herkennen zich in de overprikkelbaarheden uit de theorie van positieve desintegratie van Dabrowski. Tijdens dit HB-Café leert Laura Stavinoha je hoe deze overprikkelbaarheden zich kunnen manifesteren via de stem, in zowel kracht als kwetsbaarheid. Ook krijg je antwoord op de vraag waarom je je stem niet altijd onder controle hebt, en wat de link is met het autonome zenuwstelsel.  Je krijgt bottom-up tips voor bewuster stemgebruik, we gaan aan slag met verschillende stemtechnieken en je leert hoe je die kunt inzetten om je boodschap meer zeggingskracht geven.

Laura Stavinoha is auteur van VOICE: A Multifaceted Approach to Self-Growth and Vocal Empowerment, musicus, performer, producer en coach, met de stem als middelpunt. Met haar bedrijf www.useyourvoice.nl begeleidt ze mensen die hun stem ervaren als een belemmering om zichzelf op de juiste manier te uiten, of om in verbinding te staan met anderen. Hierbij integreert ze verschillende theorieën en methodes zoals de Polyvagaaltheorie, de Theorie van Positieve Desintegratie, Verbindende Communicatie en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Haar boek VOICE: A Multifaceted Approach to Self-Growth and Vocal Empowerment is in 2023 gepubliceerd.

Locatie:
HB-Café Zeeland wordt gehouden in wijkcentrum Palet, Johan van Reigerbergstraat 2, 4336XA, Middelburg.

Tijd: De zaal is open vanaf 19:15 uur. We beginnen uiterlijk om 19:30 uur. Na afloop rond 21:30 uur is er gelegenheid om aan de bar na te praten.

Entree: € 18,50 per persoon (inclusief koffie en thee). Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Aanmelding:
Door het invullen van onderstaande velden, schrijf je je in voor het HB-Café op 13-09-2024 in Middelburg. Deze wordt omgezet in een definitieve deelname zodra het IHBV het bijbehorende entreegeld à € 18,50 p.p. heeft ontvangen.

Je kunt direct online betalen via IDEAL of Bankcontact/Mister Cash. Betaal je liever op een later moment, maak dan gebruik van de instructies in de mail die je ontvangt.

Krijg je geen mail, of gaat er iets anders mis, meldt dit dan bij het IHBV via administratie@ihbv.nl

Javascript is vereist om dit formulier goed te laten werken