10-11-2022 HB-Café Zuid-West: Geloof en spirituele ontwikkeling

Door Dineke van Kooten

Hoogbegaafdheid en religie en spiritualiteit kunnen op gespannen voet staan met elkaar. Tegelijkertijd zijn veel hoogbegaafden op zoek naar zingeving en spirituele ontwikkeling, en houden morele en existentiële vraagstukken hen bezig. Dineke van Kooten komt daarover praten bij HB-Café Zuid-West in Breda op donderdag 10 november.

Voor hoogbegaafden kan het lastig zijn om levensbeschouwing en spiritualiteit een plek te geven, zelf een plek te vinden hierin, of om een onderzoekende geest te combineren met geloof. In dit HB-Café zal Dineke van Kooten ingaan op spirituele ontwikkeling, onder meer volgens Dabrowski, en hoe spiritualiteit en religie een plek kunnen hebben in een empirisch brein. Ook is er veel ruimte om in gesprek te gaan.

Dineke van Kooten is in 1963 geboren als domineesdochter te Huizen. Na bij diverse organisaties te hebben gewerkt als hoofd Communicatie & PR begon ze haar eigen coachpraktijk in Rotterdam, gericht op hoogbegaafden en (familie)relaties. Dineke is oud-voorzitter van Choochem, vereniging voor hoogbegaafde christenen.

Onlangs verscheen haar boek Dwars door de pijn, mijn grillige weg van ziekte naar genezing. Daarin vertelt ze haar verhaal over langdurig ziek zijn, over de strijd met God, over de positieve kentering in haar zelfbeeld en over het wonder van herstel. Het boek is na afloop van het HB-Café ook te koop. Kijk voor meer informatie op https://www.dinekevankooten.nl/

HB-Café Zuid-West is een initiatief van het IHBV, het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen. De primaire doelgroep zijn hoogbegaafden zelf, maar partners, vrienden, familie en andere belangstellenden zijn ook van harte welkom.

Het HB-Café Spirituele ontwikkeling wordt gehouden op donderdag 10 november, in Ontmoetingscentrum De Vlieren. De deuren gaan open om 19.00 uur, om 19.30 uur begint het inhoudelijke gedeelte. De avond duurt tot ongeveer 22.00 uur. Daarna is er gelegenheid tot napraten. De Vlieren is gevestigd in een voormalige kerk aan het Monseigneur Nolensplein 1, 4812 JC Breda. Er is gratis parkeerruimte in de directe omgeving. Buslijn 4 (vanaf het station richting Princenhage) stopt voor de deur. Kijk voor meer informatie, de locatie en een routekaartje op https://www.ocdevlieren.nl/routeplanner-2/

De entree bedraagt € 17,50 per persoon. Koffie, thee en water zijn inclusief. Pas na betaling is je aanmelding definitief. Als een HB-Café vol is, is inschrijven niet meer mogelijk. Wel is er een wachtlijstformulier waarmee mensen zich kunnen aanmelden. Er wordt dan contact opgenomen als er een plaats beschikbaar komt, mogelijk pas op de dag zelf. Hou daar dus rekening mee. Staat er geen wachtlijstformulier, dan is ook de wachtlijst vol.

 

Onderwerp: Spirituele ontwikkeling, door Dineke van Kooten
Datum: donderdag 10 november 2022
Aanvang: 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)
Locatie: OC De Vlieren, Monseigneur Nolensplein 1, 4812 JC Breda
Kosten: € 17,50

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.