09-11-2020 Webinar: HB Senioren

Hoogbegaafdheid bij senioren wordt vaak niet herkend. Het gevolg kan zijn dat deze slimme senioren zich alleen voelen, mensen missen bij wie zij echt op hun gemak zijn en soms psychische klachten ontwikkelen. Ook verveling komt veel voor. Sommigen zien zelfs het leven niet meer zitten. Kennis over de kenmerken van hoogbegaafdheid en hoe daar adequaat mee om te gaan kan sterk bijdragen aan het welbevinden van deze groep. Dat is van groot belang voor zorgverleners die met ouderen werken.

Op maandag 9 november geeft Noks Nauta een webinar over dit onderwerp en het boek wat ze samen met Ine Schouwstra erover geschreven heeft.
Noks zal eerst een inleiding verzorgen over de inhoud van het boek en daarna is er ruimte voor vragen door de deelnemers en voor discussie. Om te zorgen dat er voor iedereen kans is om te reageren en vragen te stellen, is er plek voor maximaal 40 deelnemers. Is het webinar vol, dan komt er een wachtlijst. Bij veel interesse zal dit webinar herhaald worden.

Het boek is hier te bestellen.

Foto: Gijs de Kruijf (c)

Noks Nauta is (niet praktiserend) arts, psycholoog en medeoprichter van de stichting IHBV – Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen. Zij verzamelt en verspreidt sinds 2000 kennis over hoogbegaafde volwassenen en sinds 2011 ook over hoogbegaafde senioren. Ze publiceert hierover boeken en artikelen en geeft trainingen en workshops aan hoogbegaafden en aan professionals. Sinds zij zelf de 70 is gepasseerd, voelt zij sterker de noodzaak om de kennis over hoogbegaafde senioren te verspreiden.

Enkele reacties op het webinar:
@Noks, enorm bedankt voor de heldere uitleg en de mooie presentatie.
Erg dankbaar voor de mooie uitleg, fijne avond
Bedankt. Was heel interessant.
Hartelijk dank. Zeer informatief.
Geweldig uw nieuwe boek!

Datum: 9-11-2020
Tijd: 19:30 – 21:30 (Zoom-sessie open vanaf 19.15 uur)
Entree: € 10,- per persoon

Door het invullen schrijf je je in voor het webinar HB Senioren op 9 november 2020. Deze wordt omgezet in een definitieve deelname zodra het IHBV het bijbehorende entreegeld à € 10,00 p.p. heeft ontvangen.
Je kunt direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash. Betaal je liever op een later moment, maak dan gebruik van de instructies in de mail die je spoedig ontvangt.

Krijg je geen mail, of gaat er iets anders mis, meld dit dan bij het IHBV via administratie@ihbv.nl.

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.