07-10-2022 HB-Café Eindhoven: HB en leiderschap – van breinkracht naar zijnskracht

Door: Jantine van den Boom en Monique van Kemenade

Is hoogbegaafd zijn een kracht of een last als je een leidinggevende rol vervult? Hoe beïnvloedt je hoogbegaafde kijk op de wereld jouw leiderschap? Hoe neem je je héle team mee als jij zelf een snelle, slimme denker bent die snel schakelt, snel verbanden legt, stappen in het denkproces lijkt over te slaan en complexe problemen op vindingrijke wijze oplost? En hoe blijf je daarbij ook nog goed zorgen voor jezelf, voor je energieniveau, voor je eigen inspiratie en motivatie?

Onze eigen Jantine en Monique van team HB Café Eindhoven gaan met je op ontdekkingstocht naar inzichten en antwoorden op bovenstaande vragen. Jantine geeft als directeur-bestuurder leiding aan een bibliotheekorganisatie, en is klankbord voor hoogbegaafde vrouwen in een leiderschapsrol. Monique is leiderschapstrainer, coach voor hoogbegaafden en HR-adviseur.

Jantine: “In mijn leiderschap heb ik geleerd te bewegen van breinkracht naar zijnskracht. Ik vertel je graag mijn verhaal over hoe ik mijn leiderschap ontwikkelde en versterkte, én daarbij mijn hoogbegaafde zijn in al haar facetten leerde inzetten op een manier die zowel effectief is voor mijn team en organisatie als vervullend voor mijzelf.”

Monique: “Goed leiderschap begint met leiding geven aan jezelf. Vaak gaat leiderschap in de kern niet eens over vaardigheden, maar veel meer over de eigenaardigheden en valkuilen van leidinggevenden. En al helemaal als je ook nog eens hoogbegaafd bent. Effectief leren communiceren en beïnvloeden zijn zeker heel belangrijk in een leiderschapspositie, maar zijn vaak niet sterk ontwikkeld bij hoogbegaafden en daardoor lopen zij vaak vast in zo’n functie. Hoe functioneer jij op je werk en waar loop jij tegenaan? Vanuit mijn leiderschapstrainingen en coachtrajecten met hoogbegaafde cliënten, reik ik je graag wat tips en tricks aan om het een en ander wellicht te kunnen verbeteren op je werk.”

Benieuwd naar het ervaringsverhaal van Jantine en de tips en tricks van Monique? Zin om met ons te reflecteren op hoogbegaafdheid en leiderschap? Of om je eigen leiderschapskwaliteiten onder de loep te nemen? Dan ben je van harte welkom bij het HB Café op 7 oktober in Eindhoven.

Tot dan!

Groet,
Team HB Café Eindhoven
Wilfried, Monique en Jantine

 

 

Locatie: Academisch Genootschap, Parklaan 93 in Eindhoven. Er is volop gratis parkeergelegenheid op het parkeerterrein achter het Genootschap. Toets daarvoor in het navigatiesysteem het adres Fazantlaan 16 in Eindhoven in. De slagboom bij het parkeerterrein gaat vanzelf voor je open en van daaraf loop je via een klein voetpad naar de hoofdingang van het gebouw. Kom je met de trein, dan is het ongeveer 10-15 minuten lopen.

Tijd: Inloop vanaf 19:00 uur. Aanvang 19:30 uur. Afsluiting ca. 21:30 uur, met aansluitend gelegenheid om na te praten met een drankje.

Entree: € 17,50 per persoon incl. 1 consumptie

Aanmelden:
Door het invullen van het formulier hieronder schrijf je je in voor dit HB-Café. Je inschrijving wordt omgezet in een definitieve deelname zodra het IHBV het bijbehorende entreegeld à € 17,50 p.p. heeft ontvangen.
Je kunt direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash. Betaal je liever op een later moment, maak dan gebruik van de instructies in de mail die je spoedig ontvangt.

Krijg je geen mail, of gaat er iets anders mis, meldt dit dan bij het IHBV via administratie@ihbv.nl.

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.