07-10-2022 HB-Café Alkmaar beginnerscafé

Door: team HB-café Alkmaar

In het komende HB-café Alkmaar op 7 oktober gaan we terug naar de basis: “wat is hoogbegaafdheid, welke kenmerken horen erbij en hoe zit het bij jou?”

Tegenwoordig is er gelukkig al wat meer aandacht voor hoogbegaafdheid, op tv of in artikelen bijvoorbeeld. Toch is er nog steeds veel onduidelijkheid over dit onderwerp. Als je de reacties bij een artikel leest, stuit je al gauw op onwetendheid, vooroordelen en kritiek. Voor iemand die zichzelf net een beetje begint te herkennen in hoogbegaafdheid is dat niet altijd even gemakkelijk. Misschien heb je vragen, of je wilt het er graag met andere mensen over hebben. Hoe pak je dat aan? Hoe geef je woorden aan iets als je zelf nog zoekende bent? Waar haal je je informatie?

Daarom is er weer eens een beginnerscafé. Een HB-café voor mensen die meer willen weten over hoogbegaafdheid. Misschien omdat je vermoedt dat je dat zelf wel eens kunt zijn, of omdat je onlangs hoogbegaafd bent getest. Je bent wellicht nauw betrokken bij iemand die hoogbegaafd is, als partner, familielid of collega en je wilt er graag meer over te weten komen. Wie weet is het nu het moment om gelijkgestemden te gaan ontmoeten.

Het team van HB-Café Alkmaar, Winanda Maljaars, Nick Grooff, Sandra Stadegaard en Daisy Sanches, stelt een informatieve en interactieve avond samen. Natuurlijk met een stukje achtergrond over het begrip hoogbegaafdheid en de daarbij behorende kenmerken. Maar vooral gaat het over hoe jij hoogbegaafd bent: hoe jij anders denkt en voelt, wat jij nodig hebt om lekker te leven en hoe je er in je dagelijks leven mee om kunt gaan. Want hoogbegaafdheid is misschien wat anders dan de rest, maar zeker niet minder leuk! Er is ruim de tijd om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de andere deelnemers, om herkenning te ervaren en om vragen te stellen.

Locatie: We houden ons HB-Café in De Letterbak in Alkmaar, Edisonweg 10-12, 1821 BN. Entree via de voorzijde van het gebouw. Parkeren kan rondom en gratis. Openbaar vervoer op loopafstand.

Tijd: Van 19.30 tot 22.00 uur, met inloop vanaf 19.00 en uitloop tot max 22.30 uur.

Aanmelden: Door onderstaande blokken in te vullen en op te sturen schrijf je je in voor het HB-Café op 7 oktober 2022 in Alkmaar. Je aanmelding wordt omgezet in een definitieve deelname zodra het IHBV het bijbehorende entreegeld à € 17,50 p.p. heeft ontvangen. Je kunt direct online betalen via IDEAL of Bankcontact/Mister Cash.

Krijg je geen mail, of gaat er iets anders mis, meldt dit dan bij het IHBV via administratie@ihbv.nl .

 

Javascript is vereist om dit formulier goed te laten werken