07-02-2020 HB Café Alkmaar: In gesprek over uitzonderlijk talent

Op 7 februari 2020 komt Frans Corten naar ons HB-Café in Alkmaar. Frans Corten begeleidt sinds 2001 hoogbegaafden en andere uitzonderlijke talenten in hun loopbaan. Hij is één van de pioniers op het gebied van hoogbegaafde volwassenen.

Uitzonderlijk talent

Frans gaf in 2019 een boek uit met de veelzeggende titel ‘Uitzonderlijk talent; Gids voor hoogbegaafden, uitvinders en andere vreemde vogels’. Daarin bracht hij zijn werkzame inzichten en eigen uitvindingen samen, die behulpzaam kunnen zijn om beter je weg te vinden in leven en werk.

       

Wij zijn blij dat Frans 7 februari in het HB-Café in Alkmaar zijn rijke ervaring op dit gebied wil delen. Hij heeft het druk in verband met een aanstaande verhuizing. Hij zal voorlopig geen andere HB-cafés verzorgen.

De vorm van de avond is wat anders dan je van ons gewend bent. Frans zal geen inleiding, lezing of presentatie geven, maar aan de hand van enkele thema’s en onze vragen daarover zijn kennis en inzichten met ons delen. Het gesprek behandelt thema’s uit zijn boek. Het zal ook prima te volgen zijn voor degenen die het boek niet hebben gelezen.

Interview

De avond zal uit twee delen bestaan. In het eerste zullen we Frans in de vorm van een interview zijn visie vragen op vraagstukken waar je als ‘vreemde vogel’ tegenaan kunt lopen. We hebben als team een aantal van die vragen voorbereid.

En we zijn ook benieuwd naar jouw vragen! Hoe kijk jij naar je loopbaan, je werk, je opleiding of je eigen bedrijf? Waar loop je tegenaan? Wil je meer weren over specifieke inzichten die Frans heeft opgedaan in al zijn contacten met ‘vreemde vogels’? Mail dan je vragen uiterlijk 5 februari a.s. naar ons op het e-mailadres  hb-cafe-alkmaar@ihbv.nl. Wij zullen ze meenemen in de voorbereiding van de avond. Het kan zijn dat we uit de vragen een selectie maken, dat we vragen anders formuleren en dat we die combineren. Op de avond zelf zal Frans de ingebrachte thema’s zo bespreken dat ze voor de hele zaal interessant kunnen zijn. Op persoonlijke situaties kan Frans deze avond niet ingaan.

Boeken: Het is mogelijk tijdens de avond het boek van Frans aan te schaffen. Het kost €24,60 en is contant te betalen. Van de opbrengst stelt Frans 30% ter beschikking aan het IHBV. Ben je nu al van plan een boek aan te schaffen, mail dan ook even naar hb-cafe-alkmaar@ihbv.nl, dan kan Frans daar alvast rekening mee houden. Op https://www.uitzonderlijktalent.nl/ kan je het boek plus recensies inzien.

Over de spreker: Meer informatie over Frans Corten en zijn bedrijf Werk en Waarde vind je via https://werkenwaarde.nl.

Frans Corten

Locatie: HB-Café Alkmaar wordt georganiseerd in het sfeervolle herenhuis ‘Genegen’ in het centrum van Alkmaar aan de Geesterweg 9A, 1815 CR, Alkmaar. Genegen ligt op 550 meter loopafstand van het Alkmaar Centraal Station. Met de auto kun je voor de deur of in de buurt parkeren. Een andere mogelijkheid is de nabijgelegen parkeergarage ‘De Vest’ op 350 meter, aan de Paardenmarkt vlakbij theater De Vest en het Stedelijk Museum Alkmaar.

Tijd: De zaal opent om 18.30 uur. Om 19.00 uur starten we met het inhoudelijke deel. Tot 22.30 uur is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie, thee, frisdrank en waanzinnig lekkere hapjes van onze gastvrouw Geralde (omdat we soms net niet uit kwamen, staat er een pot waarin een vrijwillige kleine bijdrage gedaan mag worden om de hapjes te kunnen blijven bekostigen). Pinnen is niet mogelijk. Het maximum aantal deelnemers is 36.

Aanmelden: Voor het aanmelden voor dit HB-Café vul je het online formulier onder aan deze pagina in. Direct na het aanmelden ontvang je een e-mail bevestiging van de boeking met daarin een  iDEAL betaallink. Een boeking is pas definitief na betaling.

Volgeboekt? Wanneer het HB-Café is volgeboekt, staat er op deze pagina een inschrijvingsformulier voor de wachtlijst. Alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze binnenkomen worden in behandeling genomen. Zodra er een plek beschikbaar komt ontvang je een mail dat je deel kunt nemen aan de avond, inclusief online betaalmogelijkheid.

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.