03-02-2023 HB-Café Alkmaar: HB – wat moet je ermee?

Door: Nick Grooff

HB – wat moet je ermee?

Het leven kent heel gelukkige momenten, maar is aan de andere kant niet altijd gemakkelijk. Dat geldt niet alleen voor HB-ers, maar wij hebben daarbij wel met specifieke obstakels te maken. En we zijn ons daarvan misschien extra bewust. Dat geldt zeker als je nog maar net hebt ontdekt dat je hoogbegaafd bent. Maar ook ‘ervaren’ HB-ers worstelen hier vaak nog mee.

Op 3 februari a.s. hebben we het eerste HB-Café Alkmaar van het nieuwe jaar gepland. Spreker is deze keer Nick Grooff, lid van ons team.

Er zijn veel onderzoekers en schrijvers die hebben gepubliceerd over hoe dat komt en wat je kunt doen om niettemin een gelukkig en betekenisvol leven te leiden. Hun adviezen hebben vaak overeenkomsten, maar ze lijken elkaar soms ook tegen te spreken. In de praktijk werkt het vooral om uit te proberen wat voor jou werkt. Nick deelt daarom vanavond een groot aantal van die inzichten met ons. Aan het eind vat hij de lessen samen in concrete tips.

Tussendoor kun je met andere HB-ers je inzichten aanscherpen en delen. Zo helpen we elkaar. We sluiten af met een drankje en een hapje.

Deze avond is een vervolg op ons beginnerscafé van 7 oktober vorig jaar. Was je daar ook, dan herken je misschien een deel van de tips nog. Maar met alle nieuwe informatie zul je gegarandeerd nieuwe inspiratie opdoen!

Over Nick Grooff: Nick ‘is HB sinds 2026’ (zo zegt hij het zelf), werkt als managementadviseur en deed in 2017 voor een  masterstudie onderzoek naar het innovatieve werkgedrag van hoogbegaafden, waarover hij eerder in diverse HB-Cafés vertelde. Nick is vanaf de oprichting van het HB-Café in Alkmaar 2017 lid van ons team.

Locatie: We houden ons HB-Café in De Letterbak in Alkmaar, Edisonweg 10-12, 1821 BN. Entree via de voorzijde van het gebouw. Na 19.30 is de centrale deur van het gebouw gesloten, dus het is verstandig voor die tijd aanwezig te zijn. We hangen wel een telefoonnummer op de deur, maar het is prettiger als wij de zaal niet meer hoeven te verlaten. Parkeren kan rondom en is gratis. Openbaar vervoer is op loopafstand.

Tijd: Van 19.30 tot 22.00 uur, met inloop vanaf 19.00 en uitloop tot max 22.30 uur.

Aanmelden: Door onderstaande blokken in te vullen en op te sturen schrijf je je in voor het HB-Café op 9 december 2022 in Alkmaar. Je aanmelding wordt omgezet in een definitieve deelname zodra het IHBV het bijbehorende entreegeld à € 17,50 p.p. heeft ontvangen. Je kunt direct online betalen via IDEAL of Bankcontact/Mister Cash.

Krijg je geen mail, of gaat er iets anders mis, meldt dit dan bij het IHBV via administratie@ihbv.nl .

 

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.