18-01-2024 HB-Café Zwolle: HB en dan… verder?!

In Archief Zwolle by HB-Café Zwolle

Afgelopen donderdag 18 januari 2024 was er alweer het derde HB-café in Zwolle sinds de corona-lockdowns. De vorige keer (29 november 2023) was het onderwerp ‘HB en dan… verder?!’. De aanmeldingen voor die avond kwamen in zo groten getale binnen, dat de avond al snel was volgeboekt én dat we nog een (over)volle wachtlijst hadden. Daarom hebben we besloten voor één keer een herhaling van hetzelfde onderwerp te doen. Dit bleek een goede keus, want ook deze keer was de avond volgeboekt én stonden er zelfs alweer mensen op de wachtlijst.

Gabrielle Bos (werkzaam als trainer persoonlijke effectiviteit) nam de deelnemers opnieuw mee in de cyclus van ‘Onbewust ongelukkig HB’ naar ‘Onbewust gelukkig HB’ (gebaseerd op het model ‘Van Onbewust onbekwaam naar Onbewust bekwaam’) en natuurlijk de stappen die daartussen liggen (het HB-model hiervan oorspronkelijk van Rianne van der Ven). Het door ons wat aangepaste model werd kort uitgelegd en ook bekeken we het filmpje van klokhuispresentatrice Dolores Leeuwin en haar HB ontdekking, de weg ernaar toe en het pad erna.

Gabrielle nodigde ons uit om gespreksgroepjes te maken van mensen die in dezelfde fase zaten. Door haar fijne en informele opbouw was het in een mum van tijd één grote uitwisseling van ervaringen. Het kostte zelfs moeite om de mensen zover te krijgen de gesprekken te staken zodat ze even pauze konden houden. Hierna deden we nog een ronde, maar dan met mensen uit verschillende fases samen, zodat ook eventuele tips of ervaringen uitgewisseld konden worden door de mensen die al wat verder waren in dit proces. Ook dit leverde weer een levendige uitwisseling van ervaringen op.

Al met al was het een hele fijne avond met een hele fijne sfeer, waarbij het proces waar je als HB’er (ieder op zijn/haar eigen wijze) doorheen gaat, eens mooi belicht is vanuit dit proces zelf. Hierna bleven er nog verschillende mensen uitgebreid napraten.

Locatie: De locatie van dit HB-café was op de 4e verdieping van de Burgemeester Drijbersingel 51, 8021JB Zwolle.

Tijd: Van 19.30 tot 21.30 uur, met inloop vanaf 19.00 en uitloop tot 22.00 uur, met erna gelegenheid tot napraten.

De volgende data zijn gecommuniceerd als mogelijke data voor de Zwolse HB-café’s, waarbij we ook weer sprekers zullen uitnodigen om specifieke HB-onderwerpen te belichten:

  • woensdag 20 maart
  • donderdag 13 juni
  • woensdag 25 september
  • donderdag 14 november

Welke data het precies zullen worden is mede afhankelijk van de beschikbaarheid van sprekers. Opgeven kan pas nadat een definitieve datum is aangekondigd via de nieuwsbrief.