29-11-2023 HB-Café Zwolle: HB en dan… verder?!

In Archief Zwolle by HB-Café Zwolle

Eerder, op 19 september, bliezen Gabrielle Bos en Beatrijs van der Wiel nieuw leven in het HB-café Zwolle na een periode van vijf coronajaren. Om na zo’n tijd van stilte weer op te starten, leek ‘Het Beginnerscafé’ de meest logische invulling.  Levendig gepresenteerd door IHBV-iconen Pauline Coret en Janine Kallenbach, leidde dat tot veel enthousiasme en levendige gesprekken, waarin deelnemers veel herkenning vonden. En het riep overduidelijk ook vragen op en behoefte aan meer uitwisselen.

Het volgende café (29 november) had om die reden een hoog interactief gehalte. Kennelijk een schot in de roos want er kwamen maar liefst 60 aanmeldingen binnen, terwijl we, in onze gezellige eigen ruimte aan de Drijbersingel maar plaats hebben voor 30. Gabrielle Bos (zelf werkzaam als trainer persoonlijke effectiviteit) nam de deelnemers mee in de cyclus van onbewust ongelukkig HB naar onbewust gelukkig HB en natuurlijk de stappen die daartussen liggen (model oorspronkelijk van Rianne vd Ven). Het model werd kort uitgelegd en ook bekeken we het filmpje van klokhuispresentatrice Dolores Leeuwin en haar HB ontdekking, de weg ernaar toe en het pad erna.

Om deelnemers te helpen hun eigen weg op dit kronkelige pad te vinden, maakten we praatgroepen op basis van ieders positie in de cyclus (veel rood en blauw). Na de pauze werden de kleuren meer gemixt, waardoor het accent kwam te liggen op van elkaar leren ipv alleen uitwisselen. Naast het delen van persoonlijke strategieën werden ook waardevolle boekentips uitgewisseld.

Het voorstel (van één van de deelnemers) om een appgroep op te zetten, zodat deelnemers aan het Zwols IHBV-café elkaar ook buiten de café avonden om kunnen vinden, werd met enthousiasme ontvangen, en is inmiddels gerealiseerd.

Locatie: De locatie waar we ons HB-café hielden, was op de 4e verdieping van de Burgemeester Drijbersingel 51, 8021JB Zwolle.

Tijd: Van 19.30 tot 22.00 uur, met inloop vanaf 19.00 en uitloop tot 22.30 uur, daarna gelegenheid tot napraten.