26-04-2018 HB-Café Vlaanderen (Sint-Niklaas): Groeien in en met een HB bewustzijn

In Archief Vlaanderen by HB-Café Vlaanderen

Op donderdag 26 april 2018 is er een HB-Café in taverne De Graanmaat, Grote Markt 24, 9100 Sint-Niklaas met als thema: “Groeien in en met een HB bewustzijn”. Spreker is Francis Vermeulen, coördinator van de HB-Cafés in Vlaanderen. Let op: deze bijeenkomst is dus niet in Gent, maar in Sint-Niklaas!

Als hoogbegaafden zijn we vaak op zoek naar geluk en voldoening in ons dagelijkse bestaan. Wanneer ons besef van “anders zijn” en de daaraan gekoppelde uitdagingen steeds sterker beginnen door te dringen, willen we antwoorden op onze vraagstukken en dat overkwam ook Francis.
Als “ongeschoolde” en onbewuste HB’er wist hij “the American dream” te realiseren. Van arbeider groeide hij door tot bestuurder in een van Europa’s grootste ondernemingen, adviseerde aan twee kabinetten en diverse nationale en Europese instellingen. Hij schreef een bestseller “Bewustwording in maatpak” en gaf internationaal lezingen over evenwicht vinden in het drukke bestaan van de 21e eeuw.
Na een zoveelste persoonlijke crisis ging hij op 32-jarige leeftijd op zoek naar antwoorden op al zijn persoonlijke vragen door zich te verdiepen in persoonlijke bewustwording en groei. Hij volgde en studeerde in zijn vrije tijd de meest uiteenlopende opleidingen van kwantum fysica in de VS tot meditatietechnieken in India. Uiteindelijk kwam hij op 51-jarige leeftijd in contact met Exentra en het IHBV en na een zoektocht van ruim 20 jaar vielen eindelijk de puzzelstukken op hun plaats en dat uitgerekend op een lezing op nog geen 50 kilometer van zijn woonplaats.
Opeens moest het verleden, het heden en de toekomst door een HB-bril bekeken worden.
Alles moest en zou snel gaan en met een rotvaart ging hij op zoek naar antwoorden door deel te nemen aan allerhande HB gerelateerde activiteten en zich te laten coachen door experts in binnen- en buitenland en een “HB Buddy” traject voor zichzelf op te starten.

Op deze interactieve lezing gaat Francis vanuit zijn persoonlijke ervaring lief en leed delen en vragen beantwoorden over onder andere “anders zijn” of hoe we onszelf als standaard norm nemen, van overexcitabilities tot collapsed thinking, het drama queen syndroom, koers en focus houden als multipotentialite, ondernemen en vooral hoe wij ons HB zijn als een geschenk moeten beschouwen en benutten.

HB-Cafés bieden een combinatie van een informatieve bijeenkomst en een ontmoetingsplaats voor hoogbegaafde mensen en belangstellenden. Ze worden georganiseerd door het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV), dat als doel heeft het leefklimaat van hoogbegaafde volwassenen te verbeteren. Er zijn HB-Cafés in diverse plaatsen in Nederland en Vlaanderen.

Locatie:taverne De Graanmaat, Grote Markt 24, 9100 Sint-Niklaas
Parkeren kan ondergronds voor de deur op de grote markt.
Loopafstand van het centraal station en er is een busverbinding van het station tot net voor de deur voor wie dit wenst.
Entree: € 17,50 per persoon, inclusief 2 consumptie bonnen. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Maximum aantal deelnemers: 40

Zaal open 19:00 uur; aanvang programma 19:30 uur. Einde programma 22.00 uur.
Daarna is er gelegenheid tot napraten.

Aanmelding: Vooraf aanmelden voor dit HB-Café is verplicht. Hiervoor is een online formulier beschikbaar op: https://hb-cafe.nl/evenementen, waar deelnemers ook direct kunnen betalen.

Indien de inschrijving vol is, is een wachtlijstformulier beschikbaar. Er wordt dan contact opgenomen indien er een plaats beschikbaar komt.