15-06-2018 HB-Café Zeeland (Middelburg): Ken je KernTalenten en benut ze volledig

In Archief Zeeland by HB-Café Zeeland

Hoogbegaafden kunnen vaak heel veel verschillende dingen en kunnen die ook goed. Maar wat ze allemaal doen, heeft niet per se met talent te maken. Daardoor kan het gebeuren dat ze toch snel verveeld raken en het idee hebben dat wat ze doen, toch niet echt bij hen past. Om er achter te komen waar je ware talenten en passies liggen, is de kerntalentenmethode ontwikkeld. Hans Lips komt daar op vrijdag 15 juni over vertellen bij HB-Café Zeeland.

Het zijn je kerntalenten die je energie geven, veel meer dan je competenties. Wat je als kind graag deed, laat zien welke kerntalenten je nu hebt. Kerntalenten zijn je aard, je natuurlijke aanleg, je intrinsieke motivatie, je persoonlijke set van sterke en minder sterke eigenschappen. Ze bepalen de mogelijkheden waarover je beschikt: je originele potentieel, je aangeboren sterktes en zwaktes. Samen vormen ze de ‘blauwdruk’ van je persoonlijkheid.

Externe factoren zoals opvoeding, milieu, gebeurtenissen in het leven en kansen die je krijgt, beïnvloeden de ontwikkeling van je persoonlijkheid. Maar je échte kern, de aard van het beestje, verandert nooit wezenlijk.
In een interactieve workshop maak je kennis met wat kerntalenten zijn. Je ontdekt wat je er mee kunt doen, bij welke vragen je een analyse laat maken en hoe belangrijk dit dan voor jou als persoon kan zijn. Hans Lips neemt je mee terug naar je kindertijd en laat je nadenken over waar je vroeger als kind, tussen je vierde en twaalfde levensjaar, graag mee speelde. Wat je het allerleukst vond, je favoriete speelgoed van toen en de spelletjes die je als kind het liefst deed, zeggen alles over je kerntalenten. Als kind wordt je niet creatief door met Lego te spelen, maar speel je graag met Lego omdat je al creatief bent. Het spreekt je aard, potentieel en intrinsieke motivatie aan om functionele dingen te creëren. Welke talenten hebben te maken met spelen met Lego, met hutten bouwen, met tekenen en schilderen, een muziekinstrument spelen of eindeloos avonturenboeken lezen?

Hans Lips is gecertificeerd kerntalentenanalist en werkt als coach in zijn praktijk in Vught (www.hanslipscoacht.nl) veel met hoogbegaafden. “De Kerntalentenmethode is niet specifiek ontwikkeld voor bovengemiddeld intelligente en/of hoogbegaafde mensen, maar is wel de enige in zijn soort die hen aan kan. Bovendien heeft deze methode een uitzonderlijk hoge betrouwbaarheid”, stelt Hans Lips. “Wat voor jou vanzelfsprekend is, zijn je talenten. Dat is belangrijk om te beseffen. Want dat zal je helpen om op een prettige manier met je hoogbegaafdheid om te gaan en er alles uit te halen.”

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief 2 maal koffie en/of thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.
Zaal open: 19:00 uur; aanvang programma 19:30 uur. Einde programma 22.00 uur. Daarna is er gelegenheid tot napraten.
Maximum aantal deelnemers: 30
Locatie: Café Le Penseur, Varkensmarkt 15, 4331 LA Middelburg Middelburg

Aanmelding:
Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://hb-cafe.nl/evenementen.

Wanneer een HB-café is volgeboekt, is inschrijving niet meer mogelijk. Wie dat wil, kan zich op de wachtlijst laten plaatsen door het wachtlijstformulier in te vullen. Alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze binnenkomen worden in behandeling genomen. We nemen contact met je op wanneer er een plek beschikbaar komt.