20-04-2018 HB-Café Groningen: Ken je KernTalenten, verzilver je hoogbegaafdheid

In Archief Groningen by HB-Café Groningen

Op vrijdag 20 april komt Frans Corten spreken in het HB café in Groningen. Frans is van oorsprong bioloog en legt zich al sinds 2001 toe op het coachen van hoogbegaafden in hun loopbaan. Hij was een van de eersten die daarover publiceerde. In 2011 zag hij de unieke waarde van de Belgische KernTalentenmethode: de enige die hoogbegaafdheid aankan. Hij is al jaren analist en trainer in deze methode. Hij heeft bijna 40 analisten opgeleid en de methode is inmiddels voor hoogbegaafden een standaard geworden.

Hoogbegaafden kunnen vaak heel veel verschillende dingen en kunnen die vaak ook goed. Toch gaat het werk snel vervelen als je sterke KernTalenten onvoldoende worden aangesproken. Dan wil je elke twee jaar weer weg naar een volgende baan. Hoe vind je een werkplek waar je duurzaam je ei in kwijt kan? Een eigen bedrijf is dan één van de opties om te verkennen.

Het is niet alleen het niveau van het werk dat telt. Ook dingen als fysieke actie, bezig zijn met kleur en vorm, of eigenhandig dingen maken, kunnen in een profiel heel wezenlijk zijn. Allemaal dingen die niet direct met hoge intelligentie van doen hebben. Soms wordt je leven een stuk leuker door b.v. een houtbewerkingshobby weer op te pakken en naar het werk te fietsen en zit de uitdaging niet in het schrijven van nog moeilijkere rapporten met nog complexere berekeningen.

In een interactieve workshop maak je kennis met wat KernTalenten zijn. Je ontdekt wat je er mee kunt doen, bij welke vragen je een analyse kunt laten maken en hoe belangrijk dit voor jou als persoon kan zijn.

Over de spreker:

Frans Corten

Frans Corten is loopbaanadviseur bij Werk en Waarde en lid van het Comité van Aanbeveling van het IHBV. Hij is een expert op het gebied van hoogbegaafdheid bij volwassenen, waarover hij regelmatig publiceert (link). Daarnaast is hij erkend KernTalentenanalist en KernTalentenopleider voor Nederland.

Inschrijving via: https://hb-cafe.nl/evenementen/

Tijd: 19.30 uur, inloop vanaf 19:00 uur. Het inhoudelijke deel duurt van 19:30 tot 22.00 uur (met een pauze). Daarna kan worden nagepraat onder het genot van een drankje.
Locatie HB café Groningen: Hampshire Hotel – Groningen Centre, Radesingel 50, 9711 EK Groningen. Zie ook: www.hampshire-groningen.nl. Betaald parkeren is mogelijk in de parkeergarage onder het hotel, op basis van beschikbaarheid. Mocht de parkeergarage volgeboekt zijn, dan kunt u terecht in de Q-park parkeergarage aan de Rademarkt, op vijf minuten loopafstand van het hotel.
Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie en thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.