27-01-2017 Hoogsensitiviteit, last of lust?

In Archief Groningen by HB-Café Groningen

Op 27 januari 2017 is er weer een HB-Café in het Hampshire Hotel – Groningen Centre. Sytze Koopmans en Nelly Hazen verzorgen deze avond.
Voor zowel hoogbegaafdheid als hoogsensitiviteit geldt dat ze als last of lust ervaren kan worden. Veel hoogbegaafden zijn ook hoogsensitief. Heb je dan een dubbele last of juist een dubbele lust?

In dit HB-café gaan we het persoonlijkheidskenmerk hoogsensitiviteit nader verkennen. Dit doen we interactief. Vanuit een wetenschappelijk kader zullen we allereerst de misverstanden over en de kenmerken van hoogsensitiviteit bespreken. Naar aanleiding van persoonlijke ervaringen gaan we vervolgens met elkaar onderzoeken wat de lasten en de lusten kunnen zijn. Daarbij zullen we ook aandacht besteden aan de vraag hoe je deze respectievelijk kunt verminderen en vergroten. U kunt erop rekenen dat u met tips en adviezen naar huis gaat.

Sytze Koopmans is werkzaam als arts in de psychiatrie en in opleiding tot yogadocent. Het afgelopen jaar heeft hij de opleiding HSP voor Professionals bij Prof. Dr. Elke Van Hoof aan de Vrije Universiteit Brussel voltooid.

Nelly Hazen is coach en trainer o.a. op het terrein van persoonlijk leiderschap, communicatie in lastige situaties en leiderschapsontwikkeling in het UMCG. Daarnaast heeft zij een eigen praktijk voor Coaching, Training en Supervisie.

Tijd: 19.30 uur, inloop vanaf 19:00 uur. Het inhoudelijke deel duurt van 19:30 tot 22.00 uur (met een pauze). Daarna kan worden nagepraat onder het genot van een drankje.

Locatie HB café Groningen: Hampshire Hotel – Groningen Centre, Radesingel 50, 9711 EK Groningen. Zie ook: www.hampshire-groningen.nl. Betaald parkeren is mogelijk in de parkeergarage onder het hotel, op basis van beschikbaarheid. Mocht de parkeergarage volgeboekt zijn, dan kunt u een kortingskaart kopen voor de Q-park Rademarkt, op vijf minuten loopafstand van het hotel.

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie en thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Aanmelden via https://hb-cafe.nl/evenementen met online betaling via iDEAL. Na betaling krijg je een bevestiging van je aanmelding en bent dan dus zeker van je plaats. Meer informatie: administratie@ihbv.nl.

Het maximum aantal deelnemers is 25. Wanneer dit aantal bereikt is, is inschrijving via de site niet meer mogelijk. Je kunt dan via een e-mail naar administratie@ihbv.nl een plaats op de wachtlijst aanvragen.