18-11-2016 HB-Café Eindhoven: Hooggevoelig, heel gewoon bij hoogbegaafden

In Archief Eindhoven by HB-Café Eindhoven

HB-Café in Centrum Aquamarijn in Eindhoven op vrijdag 18 november 2016.
Heb je al eens over hooggevoeligheid gehoord? Wat is het nu precies en hoe kun je het herkennen? Is het vaag of juist niet? Is het een afwijking of juist niet? Deze vragen komen aan bod tijdens het HB-café op 18 november in Eindhoven.
Eva Pama gaat in samenspraak met de deelnemers in op hooggevoeligheid.

Eva is psycholoog en mede-eigenaar van Hooggevoelig heel gewoon. Zij neemt je mee in het verhaal over hooggevoeligheid, op een heldere en praktische manier. Ze gebruikt daarbij het Delphi-model als uitgangspunt en zoomt als het ware in op de hooggevoeligheid. Ze vertelt over wat er door wetenschappelijk onderzoek bekend is over hooggevoeligheid. Dit koppelt ze aan dagelijkse voorbeelden zodat het voor iedereen herkenbaar wordt. Misschien herken je bijvoorbeeld dat je meer geluiden hoort én ze harder hoort dan anderen? Voel je je anders dan anderen maar kun je het lastig duiden? Misschien merk je ook snel als iemand zich niet lekker voelt, of als er net ruzie is geweest in een kamer, klas of kantoor? Het kan goed zijn dat je nog nooit aan hooggevoeligheid gedacht hebt, naast hoogbegaafdheid, maar dat er wel veel puzzelstukjes op z’n plek vallen.

Tijdens de avond neemt Eva je mee in de stappen hooggevoeligheid herkennen, erkennen en praktisch benaderen. Het doel is dat je na deze avond meer inzicht hebt in hooggevoeligheid en het herkent bij jezelf, je kind en/of in je omgeving. Ook krijg je veel tips en handvatten mee naar huis zodat je er ook iets mee kunt doen. Ben je geïnteresseerd in hooggevoeligheid? Kom dan naar de lezing. Tot dan!

Locatie: Centrum Aquamarijn, Stratumsedijk 57 in Eindhoven (ongeveer 20 minuten lopen vanaf het station). De lezing vindt plaats in de Blauwe zaal.
Openbaar vervoer per bus: lijn 7, 12, 17, 171, 172, 173, halte PC Hooftlaan
Gratis parkeren achter het Parktheater, Le Sage ten Broeklaan, daarna 5 minuten lopen tot Aquamarijn.

Tijd: Inloop vanaf 19:00 uur. Het inhoudelijke deel duurt van 19:30 tot 22:00 uur. Daarna kan nog worden nagepraat onder het genot van een drankje.
Entree: € 15,00 per persoon. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Aanmelden voor dit HB-Café doe je met het online formulier op: https://hb-cafe.nl/evenementen
Daarna kun je online betalen via iDEAL. Als een HB-Café volgeboekt is, krijg je daarvan een melding vóór je gevraagd wordt om te betalen. Je reservering is definitief na betaling. Je krijgt dan een bevestiging van je aanmelding en bent zeker van je plaats.