18-11-2016 HB-Café Delft: Hoogsensitiviteit en Hoogbegaafdheid; hoe wordt het je kracht?

In Archief Delft by HB-Café Delft

Op 18 november organiseert Team Delft weer een HB-café. Gastspreker is Rianne van de Ven. De termen hoogsensitiviteit, hooggevoeligheid en overexcitabilities van Dabrowski worden vaak door elkaar gebruikt. Toch verschillen de concepten van elkaar. Hoe zit het precies en wat hebben hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid met elkaar te maken? Dit HB-Café is volgeboekt. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Rianne van de Ven en Marieke van der Zee zullen de avond begeleiden. Rianne is voorzitter van het IHBV, heeft een coachpraktijk voor hoogbegaafde volwassenen en is ECHA-specialist in gifted education. Ze heeft aan de universiteit van Brussel, onder leiding van Prof. Dr. Elke van Hoof, onderzoek gedaan naar hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid.
Marieke van der Zee is psycholoog, integratief counselor, ECHA-specialist in gifted education en gecertificeerd oudertrainer. Ze heeft honderden ouders begeleid in het omgaan met de sensitiviteit van hun hoogbegaafde kinderen. Daarnaast coacht ze hoogbegaafde volwassenen om hun eigen weg in het leven te vinden die beter past en waarbij ze zich gelukkig voelen.

Voor de pauze presenteert Rianne de wetenschappelijk onderbouwde informatie over wat hoogsensitiviteit inhoudt en hoe het zich verhoudt met hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid en overexcitabilities van Dabrowski.
Na de pauze staat de avond in het teken van het herkennen van hoogsensitiviteit in jouw leven, wat het je brengt en hoe je voorkomt dat de wereld je overweldigt.

Het HB-café is er voor iedereen die hier belangstelling voor heeft. Het is een combinatie van café (gezelligheid) en een thema (leerzaam).

Op 18 november as. gaan om 18.30 uur de deuren van het HB-café open. Het inhoudelijke deel duurt van 19.00 tot 21.30 uur. Tot 23.00 uur kan men dan (eventueel onder het genot van een drankje) met elkaar napraten.
Locatie: Creatief centrum De Zuster; Gasthuisplaats 1, 2611 BN Delft

De Zuster ligt op vijf minuten lopen van station Delft. Loop aan de voorkant van het station door de Barbarasteeg, en ga rechtdoor. Als je op de tweede brug staat ligt de Zuster aan de linkerhand, aan de Koornmarkt. De ingang van het pand is aan de achterkant te vinden aan de Gasthuisplaats. Parkeren met de auto kan voor de deur op de Gasthuisplaats of in de op 5 minuten lopen gelegen Phoenix parkeergarage. Ook op loopafstand is er de Zuidpoort parkeergarage.
De entreeprijs bedraagt, inclusief koffie en thee, 17,50 euro per persoon.

Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://hb-cafe.nl/evenementen. Na aanmelding kun je online betalen via iDEAL. Als een HB-Café volgeboekt is, wordt het online formulier niet meer getoond. Op de dag van het HB-Café kun je op de aanmeldingspagina kijken of er gereserveerde plaatsen zijn vrijgekomen.

Heb je geen plaats kunnen bemachtigen, dan kun je via een mailtje aan administratie@ihbv.nl vragen om op de wachtlijst te worden geplaatst voor een volgend HB-Café over dit thema en/of op deze locatie (a.j.b. aangeven).

Het HB-café is een activiteit van het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV), een kennis-, netwerk- en projectenorganisatie met als doel het leefklimaat van hoogbegaafde volwassenen te verbeteren.