16-09-2016 ‘Blinde vlekken en vooroordelen van en over hoogbegaafde volwassenen’

In Archief Groningen by HB-Café Groningen

Tot het verslag beschikbaar is, staat hier de oude aankondigingstekst van dit HB-Café:

Op vrijdagavond 16 september 2016 is Pauline Coret te gast in het 7e HB (HoogBegaafden) Café in Groningen. Ze leidt een discussie die zal gaan over de vele vooroordelen die er bestaan over hoogbegaafdheid bij volwassenen. Ook bij Hoogbegaafden zelf! Locatie: Hampshire Hotel, Radesingel 50, Groningen.

Ben je ze al wel eens tegengekomen vooroordelen over hoogbegaafdheid? Vast wel! Komen deze dan van mensen die niet goed weten wat hoogbegaafdheid inhoudt? NEE, niet alleen. Ook hoogbegaafden zelf hebben vooroordelen op dit vlak. Aan de hand van het Vooroordelenspel Hoogbegaafdheid Volwassenen van het IHBV zullen we een aantal vooroordelen de revue laten passeren en iedereen daar flink over laten discussiëren. Ook gaan we onderzoeken of je misschien zelf bent gaan geloven in deze vooroordelen. “Nee, dat kan ik niet, want ik ben hoogbegaafd!” Is dat echt zo of is er sprake van een blinde vlek? En wat zou je daar dan eventueel aan kunnen doen? Ook daarover zullen we het deze avond met elkaar hebben. Een avond dus om te reflecteren en nieuwe (zelf)inzichten te krijgen.

pauline-coret

Deze avond zal inhoudelijk begeleid worden door Pauline Coret,
zij is KernTalenten analist bij KernKompas, hoogbegaafd en coördinator van het HB-café in Delft.

Meer informatie over de spreekster

Tijd: 19.30 uur, inloop vanaf 19:00 uur. Het inhoudelijke deel duurt van 19:30 tot 21:30 uur (met een pauze). Daarna kan worden nagepraat onder het genot van een drankje.

Locatie HB café Groningen: Hampshire Hotel – Groningen Centre, Radesingel 50, 9711 EK Groningen. Zie ook: www.hampshire-groningen.nl. Betaald parkeren is mogelijk in de parkeergarage onder het hotel, op basis van beschikbaarheid. Mocht de parkeergarage volgeboekt zijn, dan kunt u een kortingskaart kopen voor de Q-park Rademarkt, op vijf minuten loopafstand van het hotel.

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie en thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Aanmelden bij voorkeur via het webformulier op https://hb-cafe.nl/evenementen met online betaling via iDEAL. Na betaling krijg je een bevestiging van je aanmelding en bent dan dus zeker van je plaats. Meer informatie: administratie@ihbv.nl.

Het maximum aantal deelnemers is 25. Wanneer dit aantal bereikt is, zal dit vermeld worden op de website van het IHBV. Latere aanmeldingen worden op een wachtlijst geplaatst.