29-01-2016: Hoogsensitiviteit

In Archief Groningen by HB-Café Groningen


Op 29 januari 2016 is het volgende HB-Café in Groningen. Met als thema: De kunst van het vragen stellen; Socratische gesprekken om het leven van hooggevoelige personen aangenamer te maken. Spreker is Harry van Ingen. Op verzoek heeft het team een nieuwe locatie gevonden die beter bereikbaar is en meer toegankelijk is voor minder validen: “ZOMERS” op Vismarkt 56 op de hoek met de Folkingestraat.

29-01-2016 HB-Café Groningen: De kunst van het vragen stellen

Socratische gesprekken om het leven van hooggevoelige personen aangenamer te maken.

Op 29 januari 2016 spreekt de heer Harry van Ingen over hooggevoelige personen in het vijfde HB (HoogBegaafden) Café in Groningen. Locatie: tuinzaal van “Zomers”, Vismarkt 56 in Groningen.

Hooggevoeligheid*, een zegen? Hooggevoeligheid kan én hinderlijk én vermoeiend zijn, omdat je sneller denkt, meer weet, ziet of voelt dan menig ander. Prikkels komen sterk binnen. Je omgeving begrijpt je minder en jij je omgeving. En zo nog meer.
Kun je dan van jouw hooggevoeligheid, een hoedanigheid waarin grote natuurlijke gaven zitten, een zegen maken? Socratische gesprekken zijn een beproefd middel om hier achter te komen. Oordeelvrij vragen, luisteren, waarnemen en feedback geven volgens het gedachtegoed van Socrates.

socratesSocrates

De juiste vragen stellen of laten stellen zijn de essentie om vast te stellen wat deze gaven c.q. vanzelfsprekendheden zijn. Om deze vervolgens concreet te communiceren naar je omgeving, die er groot voordeel aan kunnen beleven.
Zeker wanneer duidelijk is welke problematiek je in jouw omgeving of werk ermee kunt oplossen en welke resultaten dit hiervoor oplevert. Formuleer je visie & overtuiging en de bijbehorende boodschap. Houd het vooral simpel, concreet en beeldend, maar vooral praktisch en toepasbaar. Bedenk niet alles zelf. Schakel je omgeving in. Vraag om terugkoppeling, hoe jij zaken aanpakt.
Leer daarmee jezelf kennen en ook het jargon van jouw omgeving spreken. Wat is er nodig? Waar heeft men behoefte aan? In welke omstandigheden? Waarbij jij een waardevolle rol kunt spelen.
Aan de hand mijn inleiding, jouw en mijn voorbeelden, jouw vragen en het voeren van een socratisch gesprek wordt steeds duidelijker welke stappen jij kunt gaan zetten. Stappen die jouw leven aangenamer kunnen maken. Tenslotte kom je erachter dat je beter je gesprekspartner een vraag kunt stellen dan iets tegen hem of haar zeggen.

harryvaningenHarry van Ingen

Meer informatie over de spreker Harry van Ingen op: www.baldconsulting.com

Tijd: 19.30 uur, inloop vanaf 19:00 uur. Het inhoudelijke deel duurt van 19:30 tot 21:30 uur (met een pauze). Tot 23:00 uur kan worden nagepraat onder het genot van een drankje.

Locatie HB café Groningen: “ZOMERS”, Vismarkt 56 in Groningen. ZOMERS bevindt zich op de hoek van de Folkingestraat en de Vismarkt, in het centrum van Groningen, op loopafstand van het station, vlak bij parkeergarage Centrum in de Haddingestraat. De tuinzaal is goed toegankelijk voor minder-validen (via de tuin, ingang aan de achterzijde).

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie en thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Aanmelden bij voorkeur via het webformulier op https://hb-cafe.nl/evenementen met online betaling via iDEAL. Na betaling krijg je een bevestiging van je aanmelding en bent dan dus zeker van je plaats.
Het maximum aantal deelnemers is 30. Wanneer dit aantal bereikt is, zal dit vermeld worden op de website.

* Hooggevoeligheid is voor Harry van Ingen een bijzondere vorm van hoogbegaafdheid, waarbij het nog meer gaat om weten, kunde, gevoel en emotie dan om kennis: sterk ontwikkeld EQ naast IQ.