15-04-2016 HB-Café Eindhoven: “Je eigen kracht ontdekken en inzetten”

In Archief Eindhoven by HB-Café Eindhoven

Waar krijg jij energie van, wat put jou uit? Op vrijdagavond 15 april 2016 zal Theo van Aken bij het HB-Café in Eindhoven de onderliggende theorie van de psycholoog Clare W. Graves toelichten. Graves ontwikkelde een schema van zeven waardensystemen. Ieder mens heeft een persoonlijk ‘waardenprofiel’. Een waardenprofiel is de combinatie van drijfveren die je uniek maakt.

Het waardensysteem van waaruit je handelt is voor ieder mens verschillend en afhankelijk van zijn ‘life circumstances’ en ‘mind capacities’. Het vermoeden is dat hoogbegaafden veelal dezelfde waarden met elkaar delen. Kennis van deze materie helpt de hoogbegaafde zijn eigen kracht te ontdekken en in te zetten. Op deze avond zal worden uitgelegd hoe je met het inzicht in je eigen waardenprofiel een betere balans kunt vinden in de activiteiten die je energie geven of die je uitputten. Dit kan mogelijk tijdig een burn-out of bore-out voorkomen. De bezoekers van het HB-café zullen zelf aan de slag gaan met het maken van een quick scan om een indruk te krijgen van het eigen dominante waardesysteem. De resultaten zullen daarna plenair worden besproken.

Theo van Aken, die deze avond verzorgt, is een communicatieprofessional en werkt als tekstschrijver, scriptiebegeleider, trainer (o.a. creatieve workshops) en adviseur voor diverse bedrijven. www.theovanaken.nl Theo is gecertificeerd partner van WaardenManagement.

Het HB-Café is een activiteit van het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV), een kennis-, netwerk- en projectenorganisatie met als doel het leefklimaat van hoogbegaafde volwassenen te verbeteren. Het HB-Café is er voor hoogbegaafden en iedereen die belangstelling voor hoogbegaafdheid heeft.

Locatie: Centrum Aquamarijn, Stratumsedijk 57 in Eindhoven (ongeveer 20 minuten lopen vanaf het station). De lezing vindt plaats in de Blauwe zaal.
Openbaar vervoer per bus: lijn 7, 12, 17, 171, 172, 173, halte PC Hooftlaan
Gratis parkeren achter het Parktheater, Le Sage ten Broeklaan, daarna 5 minuten lopen tot Aquamarijn.

Tijd: Inloop vanaf 19:00 uur. Het inhoudelijke deel duurt van 19:30 tot 22:00 uur. Daarna kan nog worden nagepraat onder het genot van een drankje.

Entree: € 15,00 per persoon. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Aanmelden voor dit HB-Café doe je met het online formulier op: https://hb-cafe.nl/evenementen. Daarna kun je online betalen via iDEAL. Als een HB-Café volgeboekt is, krijg je daarvan een melding vóór je gevraagd wordt om te betalen. Je reservering is definitief na betaling. Je krijgt dan een bevestiging van je aanmelding en bent zeker van je plaats.