03-07-2015 “Hoogbegaafdheid en autisme – verschillen en overeenkomsten”

In Archief Haarlem by HB-Café Haarlem

Dit is het tweede HB-Café in Haarlem

De avond wordt begeleid door Drs. Marijke van Dijk van Autismepraktijk Barenrecht, orthopedagoog/psycholoog BA en expert op het gebied van hoogbegaafdheid en autisme. Tijdens deze avond komen zowel de verschillen als de overeenkomsten aan bod.

Zij wordt vergezeld door Leontine Guldenaar, een 47-jarige hoogbegaafde vrouw met ASS (Autisme Spectrum Stoornissen) en Mensa-lid. Zij legt vanuit haar eigen ervaring uit hoe zij de combinatie van hoogbegaafd en autisme in het dagelijks leven ervaart.

Voor de pauze wordt een stuk theoretische uitleg gegeven en daarna is er ruimte voor vragen en het delen van ervaringen vanuit het publiek, waarop Marijke vanuit haar expertise kan reageren.